Dopis prezidenta

2020-04-22, Ruda Lidařík
0
0

Milý kamarádi finnaři, chtěl jsem vás informovat o vývoji a organizaci našich pohárových závodů v letošním roce. Díky situaci, která v současné chvíli trápí celou naši republiku a celý svět máme omezenou možnost užívat si našeho milovaného jachtingu, což je ve srovnání s ostatními problémy minimum. Nicméně situace se pomalu vrací k normálu a je čas dát dohromady naše závody. V letošním roce bylo naplánováno celkem 7 pohárových závodů. První pohár měl být v dubnu na Máchově jezeře. Po dohodě s Vaškem Cintlem bude tento pohárový závod přesunut na podzimní závod na Mácháči. Bude se jednat o závod O pohár pivovaru Kocour v termínu 10. - 11. 10. 2020.

Dále jsme měli závod na Nových Mlýnech, tradiční Pálavskou regatu, která byla přesunuta na příští rok. Třetí pohár na Rozkoši v termínu 23. – 24. 5. 2020 bude také zrušen.

Ať také píši něco pozitivního, další závod máme na Velkém Dářku v termínu 13. -14. 6. 2020. Po dohodě se zástupcem organizátora závodu Richardem Kafkou, by neměl být problém tento závod uspořádat, pokud nás teda bude do 50 účastníků. V tento termín snad budou otevřeny i ubytovací a stravovací kapacity. Jsem s Richardem domluven, že si zavoláme koncem května a budeme situaci upřesňovat. Dle jeho vyjádření není problém i posun termínu.

Situace u našich Slovenských sousedů se bude odvíjet od toho, jestli budou hranice uzavřeny a když by byly otevřené, jaké budou restrikce jednotlivých zemí po návratu. Jedná se VETERAN CUP, koncem června a pohárový závod koncem srpna na Gabčíkovu. Dle dohody s Milanem Loukotou si dáme vědět začátkem června a rozhodneme, zdali Veterány zrušit nebo ne. Pohár snad bude.

Pokusím se následně domluvit se zástupci klubů na Nových Mlýnech a na Rozkoši ohledně možnosti uspořádání dvou zrušených pohárových závodů v náhradních termínech, třeba i letních (prázdninových).

Jinak jediné co v současné době můžeme dělat je individuálně trénovat a připravovat se na poněkud zvláštní jachtařskou sezónu.

Sledujte prosím naše stránky, kde budeme průběžně informovat o dalším dění.

Moc se těším na setkání na závodech nebo u vody, doufám, že již brzo.

PS: doufám, že roušky brzo padnou, neb můj hlasitý projev na vodě bude zcela utlumen a budu muset spoléhat pouze ruce a jiné údy.

Ruda Lidařík, CZE 3

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5