Report z Bleděmodré 2020

2020-06-05, Petr Sedláček
0
0

Dne 30. 5. 2020 jsme se již po čtvrté sešli na Plumlovské přehradě aby jsme si zazávodili na této malé, ale pěkné vodě. Víte jak se říká, že špatné věci jsou i k něčemu dobré... tak letos se to opravdu potvrdilo ve smyslu, že COVID nám k závodní sezóně moc nepřispěl, ale přispěl k prozatím rekordnímu počtu všech zúčastněných lodí.

Celkově závodilo krásných 55 lodí, z toho 32 ve třídě Optimist, 12 ve třídě Evropa a 11 ve třídě FINN. Sobota nám nabídla slabší vítr za příjemného polojasného počasí. Po nástupu v rouškách a "nafasovaných" rukavičkách se nám podařilo odjet tři rozjížďky, které nám postavil PAN jachtař Marek Směšný a startovní proceduru zajistila Hanka Kýrová. Pořadí po sobotě bylo: 1. CZE 63, 2. CZE 500, 3. CZE 3. Zbytek dne i večera se nesl v poklidném a přátelském duchu. V neděli ráno na nás čekalo sice mnohem větrnější, ale za to zamračené a deštivé počasí.

Nicméně rozhodčí a stavitel tratě na nic nečekali a první start se konal krátce po 10té hodině. V tomto nelichotivém počasí jsme odjeli dvě rozjížďky po kterých se konečné pořadí závodníků změnilo pouze na druhém a třetím místě. Konečné pořadí tedy bylo:

  1. Kamil Ščerba CZE 63
  2. Rudolf Lidařík CZE 3
  3. Petr Sedláček CZE 500

Kompletní výsledky a pár fotek ze závodu máme v galerii.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem zúčastněným a v neposlední řadě těm co jakkoli pomohli s přípravou a organizací závodu. Díky!

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3