Pohár města Česká Skalice 2020 - reportáž

2020-06-11, Jan Čajčík
0
0

Na prvním pohárovém závodě nás letos netradičně přivítala svým deštivým počasím Rozkoš. Všechno bylo pěkně nachystané - louka posekaná, elektrika připravená, na louce na nás dokonce čekal stánek s čepovaným pivkem a klobásami.

Po tak dlouhé pauze měl závod hojnou účast 17 Finnů, které doplnilo 9 Vaurienů. Někteří přijeli už v pátek ráno potrénovat, bohužel vítr jim nepřál.

V sobotu ráno jsme se pouze přihlásili do závodu, ale neproběhl žádný nástup. Hned po 11. hodině to vypadalo, že se půjde na vodu, a proto se někteří borci nedočkavě navlékli do gumy, ve které se čekalo do 13. hodiny, kdy se vítr trochu rozfoukal a šlo se na to.

Vítr byl celou sobotu hodně proměnlivý a ne všem favoritům (snad kromě Ondry) dlouhá zimní pauza prospěla, takže se pořadí na předních místech v rozjížďkách střídalo napříč celým startovním polem, a tak kromě Ondry s jasným výsledkem 3x 1 bod bylo pořadí na dalších místech po třech rozjížďkách hodně vyrovnané a mám pocit, že každému se podařila maximálně jedna rozjížďka, se kterou byl (nebo by mohl být) spokojen. Na neděli předpověď slibovala silný vítr, a tak šli všichni s respektem po ne moc dlouhém posezení spát.

V neděli od rána foukalo, takže start byl hned v 10 hodin podle vypsání. Rozhodčí nám připravili trať přes celé jezero a jedničku dali hnedka pod kopec, kde se hodně stáčel vítr, čehož využili Honza s Kamilem a dojeli na stočeném větru na jedničku na prvních místech s náskokem před ostatními. Bohužel vítr zeslábl a muselo se zkracovat po dvou kolech, kde Ondra zabojoval na zaďák a obhájil další jedničku v rozjížďce. Další rozjížďky už byly výrazně zkráceny a jelo se opět na tři kratší kola s velmi proměnlivým větrem. Zbylé dvě rozjížďky už si hlídal Ondra systémem start – cíl a bojovalo se jen o další místa za ním. Pořád to byla loterie a na žádném křídle nebylo nic jisté.

Po 6 rozjížďkách, když jsme jeli na břeh, se přes nás přehnala menší bouřka s velmi silným větrem a deštěm, který potrápil hlavně Vaurieny. Fajn adrenalin na konci. Pří příjezdu na břeh si borec, co vytahoval motorák ve chvíli, kdy jsme všichni přijížděli na břeh, vysloužil nejednu nadávku. To načasování se mu fakt povedlo :-)

V po nedělním míchání pořadí závod vyhrál Ondra Teplý, druhý skončil Ruda Lidařík a třetí Honza Čajčík.

Kompletní výsledky a pár fotek ze závodu máme v galerii.

Závod to byl parádní, tak snad se na Rozkoši zase za rok sejdeme.

Jak víte, v neděli nás fotila Eva Skořepová, určitě jste už viděli fotky na FB, pokud FB nemáte nebo je budete chtít v plné kvalitě, mám je k dispozici.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3