Červnový závod na Chomoutově - report

2020-07-02, Michal Daněk
0
0

V termínu 27. – 28.6. se konal Červnový závod na chomoutovské pískovně nedaleko Olomouce. Jednalo se o krajský přebor olomouckého kraje se 4 koeficientem, a tak Finnaři dorazili ve slušné moravské sestavě o počtu 10 lodí.

Páteční příjezd proběhl bez žádných velkých ztrát, i když někteří z nás se nedokázali vyhnout bouřkám, které se hnaly na Moravu, ale nakonec, dříve či později, všichni dorazili na místo. Večer proběhl (jako vždy) lehký večírek v poklidném duchu a s přátelským poklábosením.

V sobotu se nejprve chvíli čekalo, až se vítr rozfouká, nicméně o půl 12 rozhodčí zaveleli NA VODU!!! Trať byla natažená ze zadní části za ostrovem skoro až před jachťák, což slibovalo velké souboje při průjezdu kolem 2 ostrovů a hlavně pěkný závodní den doprovázený polojasnou oblohou. Odjelo se sympatických 5 rozjížděk za lehce proměnlivého větru o síle 3-5 m/s. Rozjížďky jsme jeli nonstop, jen mezi třetí a čtvrtou rozjížďkou byla domluvena krátká pauzička na vodě, při které nám organizátoři dovezli každému vychlazený protein z místního pivovaru na doplnění energie. Po přestávce jsme dali teda ještě 2 rozjížďky a pak na břeh.

Organizátoři, kteří dobře znají místní podmínky usoudili dle předpovědi a letitých zkušeností,
že v neděli už se na 99% závodit nebude, a tak po domluvě se závodníky ukončili závod a vyhlásili výsledky již v sobotu.

Bednu vybojovali:

CELKEM

  1. Kamil Ščerba, CZE 63
  2. Petr Sedláček, CZE 500
  3. Michal Daněk, CZE 36

KRAJSKÝ PŘEBOR

  1. Petr Sedláček, CZE 500
  2. Matouš Červenka, CZE 54
  3. Petr Utíkal, CZE 15

Na závěr mého reportu je potřeba vyzdvihnout organizační tým v okleštěném počtu lidí (Jakub Rozsypal alias ředitel závodu, Jana jako hlavní rozhodčí a záchranář, ale také fotograf v jedné osobě Martin Rozsypal), kteří zvládli závod na jedničku a zajistili tak hladký chod závodu a pohodovu atmosféru. Takže DÍKY a příště se budeme zase těšit.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3