15. ročník Bermuda cup - hodně pozdní report

2020-07-31, Láďa Hyrš
0
0

Nechci se vymlouvat. Prostě jsem na to úplně zapomněl. Kecám, nejdřív jsem zapomněl a pak se mě nechtělo. Nebo se mě nejdřív nechtělo a pak jsem zapomněl. Už nevím.. Slezská Harta – krásná voda, i pohár by se sem hodil.. A jak řekli na Dářku Zdenda Gebhart, Vojta Nalezenec a Martin Kaloš– tak já teda na ta Harta přijedu, tak přijeli a k tomu dalších 9 lodí. Celkem tedy slušných 12. Na vodě se nakonec sešlo 11 finařů.

Přijel, viděl, zvítězil .. Tak nám to Zdenda předvedl .. Celkem s přehledem vyhrál. Rozjel to hodně dobře už první den. Foukalo tak akorát, že to všem „jelo“. Pole nebylo roztahané a bylo to hodně zajímavé, hlavně na bójkách. Druhý den ještě přifouklo, slunce oba dva dny, teplo..

Hodně dobře zajel i Patrik Ščerba, nebyl slyšet tak jako dříve, zato jsem ho dost často viděl a ještě ke všemu před sebou. Takže Patrik zasloužené 2. místo a já i přes mohutný finiš zase článek.

Organizačně byl závod skvěle připraven, rozhodčí i ředitel a všichni kolem odvedli dobrou práci a zaslouží si poděkování.

Co víc si přát.. Odjelo se 6 rozjížděk. Pět krásných a jedna dálková plavba asi tak 15 km dlouhá s hromadným startem. Vypsáno to totiž bylo na 8 rozjížděk, což by se krásně stihlo. To by se ovšem musela porušit 15 km i let dlouhá „tradice“.

Kompletní výsledky

PS: Na závod v okruhovém jachtingu s koeficientem 4, se fakt tradice nehodí.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3