MČR FINN LIPNO 2020 - Kovářov

2020-09-22, Ruda Lidařík
1
0

O uplynulém víkendu (18. - 20. 9) se uskutečnilo mezinárodní mistrovství České republiky v lodní třídě FINN. Na startu bylo připraveno celkem 24 závodníků z Čech, Slovenska (1) a Německa (1). Za tyto zahraniční vlaštovky jsem opravdu rád - mohlo by jich být více, ale co se dá dělat.

Samotný závod předcházelo krátké jednodenní soustředění, které se odehrálo ve čtvrtek před závodem pod taktovkou Jirky Outraty – za což mu moc děkuji. Tohoto krátkého tréninku se účastnilo cca 10 závodníků.

V pátek nás přivítalo mrazivé a zamlžené ráno. Již v průběhu přípravy lodí a přihlašování se vyjasnilo, během nástupu rozfoukalo a na vodu se šlo dle časového plánu. Díky dobré předpovědi byly naplánovány 4 rozjížďky, které se odjely ve slušném tempu freepumpingu ve větru od 5 do 8 metrů. Po prvním dni šel do jasného vedení Ondra Teplý, následován Jirkou Hýžou a mnou. Po rozjížďkách vládla na břehu velice dobrá nálada, o kterou se postarali pořadatelé závodu. Ti na tento večer nachystali pečené sele, točené pivo, pro nedočkavce guláš, polévky a to vše za rytmu country kapely.

Druhý den byl jako přes kopírák, pouze vítr byl slabší a byl zrušen freepumping, takže jsme jezdili pod dohledem JURY. Podařilo se odjet 3 slušné rozjížďky, ve kterých i přes výkyvy v dojezdech zůstalo pořadí beze změn. První Ondra Teplý v suveréní formě, druhý Jirka Hýža ve velké pohodě a třetí já se staženou pr…lí před výborně jezdícím Zdeňkem Gebhartem. Výborně tento den jezdil i Bandy (SVK-470). Po návratu na břeh se konala výroční schůze ALT FINN, která proběhla bez emocí v přátelském duchu. Po schůzi opět výborná večeře v podobě steaků a všeho možného i nemožného.

Neděle žádné změny nepřinesla, vítr se nedostavil a pořadí zůstalo beze změn jako v sobotu. V 13:00 bylo vyhlášení výsledků a ukončení závodu.

Na závěr bych rád poděkoval organizátorům a sponzorům za uspořádání krásného mistrovství, na které se bude dlouho vzpomínat. Příští rok bude MČR na Nových Mlýnech tak doufám, že to bude v podobném duchu jako to letošní.

Kompletní výsledky a pár fotek ze závodu máme v galerii.

S pozdravem Ruda Lidařík, CZE 3

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3