Pohár Finn – Nové Mlýny

2020-10-02, Ruda Lidařík
4
0

O minulém víkendu (26 - 27. 9) se uskutečnil předposlední pohárový závod na Nových Mlýnech. V tento termín probíhalo na Nových více závodů současně (4). My jsme byly na okruhu s jedno-posádkovými třídami laser a evropa. Dvou-posádkové třídy měli svůj okruh samostatný. I přes špatnou předpověď (prudké ochlazení, déšť a silný vítr) se na startu sešlo slušných 19 závodníků.

Předpověď na sobotu vyšla přesně déšť a silnější vítr. Na start se šlo na 11:30 a komise dodržela plán startu tudíž někteří závodníci start nestihly. Byly v plánu 3-4 rozjížďky podle situace. Nakonec se odjeli pěkné čtyři kusy na outerloopu (možná trochu krátké) a myslím, že to byla nakonec dobrá volba. Vítr pulzoval jak do síly 5-12 m/s tak i do směru, bohužel to šlo přes kopec. Pořadí opanoval Ondra Teplý čtyřmi jedničkami, kterému sekundoval Jirka Hýža a já. Dlouho jsem si myslel, že moje třetí místo je s rezervou, než jsem zjistil, že jsem „podváděl na startu“ ve druhé rozjížďce. Tímto se na mě dotáhl výborně jezdící novic Jakub Rozsypal, který měl půjčenou loď od Davida Heneše. „Dávo ta loď jede jak sviňa“.

Za sobotní večer patří velký dík našemu oslavenci Laďovi Hyršovi, který začal plavat šestý bazén a nachystal bohaté občerstvení pro všechny pozvané, včetně party stanu. Specialitou byl dlouho tažený vepřový steak na neustále vypadávající přetížené elektřině v klubu, výborné pivo, víno a různé vonné destiláty. Laďo ještě jednou všechno nej nej nej a díky.

V neděli bylo pěkné počasí, ale bohužel bez větru, který se nemohl protlačit. V odpoledních hodinách se komise rozhodla jít na vodu. Na vodě slabě pofukovalo a my jsme na poslední chvilku napodruhé odstartovali pátou rozjížďku, která se bohužel díky jednomu přidanému kolu neodjela a byla přerušena, což udělali Jirkovi Hýžovi naschvál, protože v tu chvíli těžce zatápěl Ondrovi.

Pořadí zůstalo beze změn, takže první Ondra, druhý Jirka a třetí já a proto píšu podruhé po sobě zprávu.

Máme před sebou poslední pohár na Máchově jezeře, tak uvidíme, zdali se z důvodu zhoršené situace uskuteční.

Na závěr bych rád poděkoval všem závodníkům, které prověřili tvrdé sobotní podmínky.

S pozdravem Ruda Lidařík, CZE 3

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3