MS (modrá stuha, ne mistrovství světa) Hracholusek

2003-07-07, Zdeněk Smetana
0
0
O víkendu se na tradičním závodu o Modrou stuhu Hracholusek sjelo neuvěřitelných 20 Finnů. Předpověď slibovala větrno a vyšla. Hned první rozjížďka byla vypsána jako závod o Modrou stuhu.Kdo to na Hráškách zná, tak start u jachťáku, točná bóje za Radostí ve skalách a zpátky okolo jachťáku k hrázi. Aby to bylo hodnotnější, tak na 3 kola, takže bratru vzdušnou čarou 27 km. A protože se nahoru křižovalo, tak si mnozí sáhli do svědomí, co dělali v zimě. Chladný vítr od 6 do 10 m/s přispěl k nevšednímu jachtařskému zážitku.

Start v 10.45, vítěz Modré stuhy byl v cíli v 15.05. A jak to probíhalo? Po startu žel do vedení Zdenda Smetana a po stoupačce měl náskok cca 200m. Za ním se polem po nezdařeném startu prokousával Zdeněk Gebhart, dobře si vedl Tomáš Výška i Martin Bláha, nestor Tonda Gebhart. 1. zaďák byl k závodnímu poli milosrdný a peloton prosvištěl do 2. kola takřka v plném počtu. Vítr zesílil v kaňonu před Radostí, zde dotáhl Geby Zdendu a vedení si v 2. Kole prohodili ještě 5x. A přišel zaďák, který zredukoval závodní pole o 1/3. K vidění byly oblíbené kraváky, mnozí borci se zbavili pavouků v lodi, například špacír si vypláchl loďku fakt dokonale. Do 3. Kola za jásotu diváků točil Gebhart těsně před Zdendou, s odstupem bojovala skupinka Výška, Bláha, T. Gebhart, Termer. Martin Bláha svlékl otěže, takže to tahal za duši a byl rád, že je rád. Pořadí se již moc nezměnilo, Geby Zdendovi na záďáku odskočil, ten ho sice stáhl v údolí duchů (pro neznalce přehrady, tam to prostě nefouká), ale Geby si to zkuženě pohlídal a po 4 a 1/4 hodině jsme byli v cíli.

Večerní rozjížďku, kdy vítr už slábnul /naštěstí/ si po tomhle maratónu někteří odpustili, předpověď na neděli slibovala větřík. Odjela se klasická plochá dráha, tady je třeba se pouze zastavit nad faktem, že postavit trať tak, že neobsahuje ani kus stoupačky, chce talent a cit pro jachting. Po startu žel do vedení Z. Gebhart, následován Martinem Teimerem a Tomášem Výškou. A tak to i skončilo.

Po sobotním mejdanu, kdy se probíraly zážitky veteránů ze Schwerinu jsme se ráno probudili do přece jen teplejšího dne, vítr byl, během dopoledne zesílil na 5-6m/s, odjely se 2 velmi slušné rozjížďky, které vyhrál Z. Gebhart před Z. Smetanou, za nimi si to rozdávali ostatní, T. Výška si zkuženě ohlídal konečné 3. místo a bylo to za námi.

Pořádající oddíl Prazdroj Plzeň i sponzor závodu Telepoint /odnož Telecomu / zaslouží poděkování za vydařený závod. Na nástupu jsme zatleskali i výkonu Marty Heřmanové, dceři legendárního Zdeňka Dědka Brejchy, který byl také na startu.

Celkové výsledky

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3