Eurolymp - SRW, Kieler Woche a celkově

2003-07-08, Cintl Václav, jr.
0
0

Poslední dva týdny v červnu se jeli dva závody ze série Eurolymp, které již prakticky rozhodli i o celkovém pořadí (neb poslední závod Eurolympu v Rakousku se loni ve Finech nejel a ani letos to nevypadá na jeho uskutečnění). První z nich, Scandian Race Week, se jel v Dánsku bez našich reprezentatnů za slabé účasti pouhých 14 lodí. Na stupních se seřadili samí domácí borci - suverénně vyhrál Soren Holm před Jonasem Hoegh-Christensenem a Tomasem Laursenem.

Tradiční jachtařský svátek v Kielu se již jel za účasti třech našich reprezentantů. Ze začátku se příliš nedařilo Michaelu Maierovi, který se potácel na konci druhé desítky. Naopak dva další reprezentanti Michal Hrubý a Rudolf Lidařík byli těsně za branami první desítky. Skvělým finišem se však Majčus prodral do první desítky až na sedmé místo, když dokázal vyhrát dvě rozjížďky!

Michal Hrubý si držel stabilní formu a bylo z toho nakonec solidní 13. místo. Ruda Lidařík se trochu propadl, ale i tak 23. místo v těsném závěsu za domácí hvězdou Michaelem Fellmannem a před italským borcem Michelem Marchesinim je taktéž úspěchem.

V celkovém pořadí to dlouho vypadalo na jasné vítězství Brita Bena Ainslieho, ale nakonec jej o vítězství připravil jeho letos asi největší soupeř Sebastien Godefroid. Třetí skončil Řek Emilios Papathanasiou.

V průběžném hodnocení Eurolympu, které bude s největší pravděpodobností i konečné, je v čele Ainslie, před Godefroidem a Karlo Kuretem. Z našich si nejlépe vede Michael Maier, který je 14., dále pak Michal Hrubý je 20. a Rudolf Lidařík 67. - 70. Celkem v Eurolympu bodovalo 76 borců a zúčastnilo se ho 166 finařů.

Výsledky - Scandinavian Race Week

Výsledky - Kieler Woche

Aktuální žebříček Eurolympu

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3