Češi kralovali na Schwielochu

2003-07-09, Cintl Václav, jr.
0
0
V tradičním termínu, a sice první červencový víkend, se jelo na německém jezeře Schwielochsee Otevřené Mistrovství Braniborska. Závodu se zúčastnili také tři čeští závodníci - Ivan Rameš, Jindra Zdražil a Roman Babický, který zde obhajoval předchozí tři vítěztví v řadě. Na startu se sešlo celkem 22 finařů.
V sobotu foukal čerstvý vítr o síle 5-8 m/s v nárazech 12 m/s. Vžechny tři rozjížďky vyhrál stylem start cíl Baban. Druhý v celkovém pořadí byl Ivan Rameš s rozjížďkami 2, 3, 3 a třetí v těsném závěsu Klaus-Dieter Götz s bilancí 5, 2, 2. Jindra Zdražil po redukční dietě a dlouhé pauze v silném větru spíše vlál a výsledkem bylo umístění v polovině druhé desítky.
Závod byl vypsán jako tradičně pouze na čtyři rozjížďky, avšak oproti minulým ročníků se nežkrtalo, a tak musel v neděli na vodu i Baban. Rozjížďce předcházela krátká taktická porada o tom, jak uhájit pro české barvy i druhé místo, a týmová režie klapla do puntíku. Hned první křižování si dvojice Baban - Ivan vytvořila dostatečný náskok, který udržela až do cíle. Na prvních třech místech tak neděle nic nezměnila a českolipští jachtaři tak přivezli domů zlato i stříbro. Jindra Zdražil pak skončil 15. Takže za rok na Schwielochu opět nashledanou!

Výsledky
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5