Veterán Cup na Jesenici

2003-09-01, Zdeněk Smetana
0
0

V termínu 29 - 31. 8. 2003 se na Jesenici u Chebu konal Veteran Cup Finn, kterého se zúčastnilo 24 borců, mezi nimi jedna žena, punc mezinárodnosti závodu dodali i 2 Němci, jeden z nich si domů odvezl jako suvenýr 5 stehů na hlavě. Obětaví pořadatelé nenechali nic náhodě a kromě pohoštění zajistili i vítr (zejména v pátek). Ale popořádku.

Zahájení v pátek v 11.00 začalo nástupem, na start jsem šli v 12.00 a foukalo dost. H. Trajerová nám na pátek slíbila jen 2 rozjížďky, chtěla původně 3, ale nechala se ukecat. Malá poznámka na okraj, nástup jsem málem nestihl, neb to mám z Plzně kromě místních skoro nejblíž.

V první rozjížďce, kdy se mnozí teprve rozkoukávali, stojí za zmínku zejména koupel V. Cintla z pohodového 3.místa. Jak se později ukázalo, byla možná osudová, viz celkové výsledky. Vítr postupně zesiloval a před startem 2. rozjížďky byl stálých 7m/s. M.Plecitý si zopakoval koupel z 1.rozjížďky /opakování je matkou moudrosti/ a večer ještě zjistil že má z té předchozí OCS.

Bobina Šmídová nám ukázala, odkud se v té olympijské Lence bere chuť do závodění. Vpředu se prali Baban, Outrata, Cintl, Rameš, dobře jel i Kmoníček a Pumpa. Koupali se mnozí, Venca Hudec se večer pochlubil, že vlezl sám zpátky do lodi, neuctivé poznámky typu, že při tom suchu tam mohla být i ...  Za sebe musím dodat, že jsem se nekoupal, což je úspěch. K večeři byla kuřata, sledovali jsme Pařížskou atletiku a v 11 hodin večer nebyla v hospodě ani noha. Ráno bylo pošmourno, připravená snídaně a v 10 hodin se startovalo. Sice nadvakrát, ale to se dalo čekat. Vítr do 5m/s, Trajerka nám to šoupla trochu víc nahoru a šlo o to zvolit si dobře křídlo. Dopředu se díky přece jen slabšímu větru podívali i jiní borci, ale osvědčená jména z pátku tam zůstala. Další se jela non-stop a pak se rozpršelo a vítr lehnul.

Takže jsme o pauze zvládli derby Sparta - Slavia a v 16.30 za větru 4m/s se šlo na poslední start. Každý věděl koho si má hlídat, na břehu se kalkulovalo, co když a jak. Babrdu, který si zkalkuloval, že když nebudu 6 míst před ním, tak má jistou 8 jsem pravda vyděsil, když jsem po karuselu točil na 1.místě /citát "já se z tebe poseru" konec citátu/, ale vlastní blbostí jsem před poslední stoupačkou točil 4 a útok dopředu mi teda fakt nevyšel. A víc o tom nechci mluvit. Baban s přehledem uhlídal všechny potenciální kandidáty na vítězství, vyhrál před I. Ramešem a pojistil si tak celkové prvenství.

K večeři se podával guláš, nakládalo se, závěrečného večírku jsem se už nezúčastnil, takže nemůžu referovat. Otci a synu Gebhartům patří dík za podařený závod, Trajerce za pohodové odpískání.

Tady máme výsledky ...

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3