MS v Cadizu - 3. a 4. den

2003-09-22, Cintl Václav, jr.
0
0

V pátek a v neděli pokračovalo v Cadizu Mistrovství světa dalšími čtyřmi rozjížďkami. Náš reprezentant a zároveň zpravodaj Michal Hrubý k nim napsal následující komentáře.


Pátek 19. 9.2003: "Opět zdravím z Cadizu! Včera se odjely dvě rozjížďky. Ta první se nám oběma vydařila lépe, Michal 13 ja 27. Vítr byl slabší (do 17 uzlu) a jezdilo se do změn, protože rozhodčí trat přesunuli vic ke břehu. Druhá rozjížďka se nam nevydařila, moje problémy začaly už na startu, kde mi vypadla z ruky pína a hned jsem odjížděl ze startovní čáry jako poslední. Potom jsem se dostával do předu, ale na poslední zadák jsem vše ztratil, takže 46.Michal bojoval, ale taky nebyl spokojen, dojel 27. Večer byla party pro finnare, které jsme se zúčastnili. Dneska je volny den. Michal"

Neděle 21.9.2003: "Zdravím z Cadizu. Včera jsme opět odjeli dvě rozjížďky ,ale poprvé foukal vítr z more (seebreze). Opět se nam moc nedařilo - Michal 20 a 33, ja 39 a 47. Celkové jsme se vsak o něco posunuli - Michal 23, ja 40. Měli jsme problémy dobře zvládnout první stoupačku a potom jsme se marně snažili probojovat do předních pozic. Michal drží postupové místo na OH, tak držte palce! Michal"

Jak již psal Michal, Majčus se drží na postupovém 8. místě mezi národy, které se ještě nekvalifikovali na Olympiádu. Postupuje 11 národů a na první nepostupové pozici je aktuálně Američan Mo Hart na celkové 29. pozici. Michael má na něj před posledními čtyřmi rozjížďkami náskok 40 bodů. Tak by to mělo dopadnout, ale nechci nic zakřiknout.

V celkovém pořadí se do čela dostal papírový favorit Ben Ainslie o 5 bodů před svého krajana Andrew Simpsona. Třetí pozici drží domácí borec Rafael Truijillo. Dosud vedoucí Dán Jonas Hoegh-Christensen se po nevydařené šesté rozjížďce a po předčasném startu v sedmé propadl na čtvrtou pozici a Belgičan Godefroid drží 5. příčku.

Dojezd na bojku, v chumlu se skrývá i Michal Hrubý (zdroj: www.mundovela.com)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5