MS v Cadizu - 5. a 6. den, aneb olympijská jistota

2003-09-24, Michal Hrubý
0
0

V Cadizu je dobojováno. Titul Mistra světa obhájil po velkém boji obhájil Brit Ben Ainslie, před zle dotírajícím španělem Rafaelem Tujillem a dalším ostrovanem Andrew Simpsnem. Naši splnili očekávání a vybojovali účastnické místo na Olympijských hrách v Athénách 2004, konkrétně 22. místo Michaela Maiera v celkovém pořadí znamenalo v sedmé místo mezi 11 kvalifikujícími se národy. Tuto jistotu už měl Michael před poslední rozjížďkou po vydařeném pátém dni, ke kterému nám následující komentář poslal Michal Hrubý.

"Ahoj z Cadizu. Včera byl náš zatím nejlepší den na MS, až na to, že mě z 9 rozjížďky diskvalifikovali za kontakt s první bojkou. Foukala opět seebreze (14 - 20 uzlu). Michal potvrdil místo pro českou reprezentaci na OH 16 a 13 místem. Já jsem v první rozjížďku dojel 33, ale DSQ a ve druhé 15. Vydařil se mi start a na první bojce jsem byl 4. Celkově je Michal 23 a ja 39. Dneska se jede poslední rozjížďka a potom balíme a jedeme domu. Michal"

Michal Hrubý skončil nakonec 37., když poslední úterní rozjížďku dojel 29. V té pak Majčus potvrdil vzrůstající formu 13. místem a od první dvacítky ho dělili nakonec jen 4 body a na 17. místo to bylo pouhých 7 bodíků.

Do boje o celkové prvenství po pondělních dvou rozjížďkách nastupovali v úterý tři borci: Ben Ainslie (GBR 3), Rafael Trujillo (ESP 100) -5b. a Andrew Simpson (GBR 6) - 9b. A poslední rozjížďku se děly opravdu zajímavé věci. Na první bojce točí první Argentinec Alejandro Colla, španěl byl 6., Ainslie až 23. a Simpson již bez šancí kolem 50ky. Rafael se probil brzy na druhé místo, avšak riskující a výborně zaďáky jedoucí Ainslie se dotahoval na špičku, až se zařadil za španěla na třetí místo, které mu zaručovalo vítězství, a v tomto pořadí také dojeli do cíle za překvapivě vítězným Argentincem. Zlato a bronz na ostrovy, stříbro zůstalo ve španělsku a do Čech (a Moravy a Slezska) jistota olympijské účasti.

Pro doplnění, v juniorech zvítězil Marin Misura (CRO) celkově 30-tý, před Edwardem Greigem (GBR) na 39-tém místě a Tapio Nirkkem (FIN) na 59-tém. Kvalifikující se národy na Olympijskou regatu z tohoto MS jsou Denmark, Australia, Turkey, Netherlands, Slovenia, Canada, Czech Republic, Switzerland, Sweden, USA, New Zealand.

Tady máme konečné výsledky.

Poslední rozjížďka - vpředu stříbrný Trujillo (ESP 100) a zlatý Ainslie (GBR 3)
(zdroj: fotoarchiv mundovela.com)


Michael Maier na křižování s Benem Ainsliem
(zdroj: fotoarchiv mundovela.com)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5