Zprávy z Mácháče - závody v říjnu budou

2003-10-02, Cintl Václav, jr.
0
0

Poslední dva zářijové víkendy bylo na Máchově jezeře rušno, protože se zde ženil finař Alan Lorenz. Přesněji řečeno, předposlední víkend se nesl ve znamení jeho rozlučky ze svobodou a o prošlém víkendu pak vstoupil do svazku manželského. Rozlučka a ještě countrybál u Splaváků zapříčinil, že ačkoliv se do závodu Modrá vlajka přihlásilo 10 finařů, tak nakonec se ani jeden na vodu nevydal, za což se Hance Trajerové ještě jednou dodatečně omlouváme.

Ještě jeden dodatek ke svatbě. Alan byl těsně před obřadem unesen a zamknut do šatlavy a propuštěn byl až po Moničině slibu, že ho bude pouštět na závody. Takže by finařská obec o tohoto borce přijít neměla.Hned po obřadu na nádvoří zákupského zámku vyrazili novomanželé na první společnou regatu na přistaveném optimistu. Po dvou penaltách přísného španělského předsedy Jury Ivana Ramiréze mohl korunovat hlavní rozhodčí Baban vítězkou Moniku a Alan skončil až druhý. Nakonec bych jim chtěl jménem finařské obce popřát mnoho štěstí a správný vítr do plachet!.

Ale teď zpět k závodění. Po několika jednání se podařilo domluvit, že odpouštění Máchova jezera se zastaví na 0,5 metru pod stav, což nijak neomezuje uspořádání závodů. Proto se během října uskuteční oba původně plánované závody - Zlatá sekyrka i Baban Cup III a také odložený závod z června, Pohár HAAS - Rukov. Tímto Vás co nejsrdečněji na tyto závody zvu a těšíme se na Vás. Ubytování je možné v klubovně Jachklubu Česká Lípa, stačí si jej tradičně zarezervovat u manželů Jenšíkových na telefonu 728 351 146.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3