SKIRegatta FINN 2004 - reportáž

2004-02-24, Cintl Václav, jr.
0
0

O třetím lednovém víkendu (16.-18.1.) se uskutečnil druhý ročník SKIRegatty FINN ve Vítkovicích v Krkonoších. A hned v úvodu je nutno říci, že se to opět velmi vydařilo. Hned páteční setkání bylo bujaré, když dal Baban do placu dvě litrovky Magistra a Brněnská klika dorazila na chalupu po cestě řádně "upravena". Večer narušila jen drobná roztržka mezi příznivci Baníku a Slávie :).

Na sobotu odpoledne byl k nelibosti mnohých naplánován běh na 7 kilometrů libovolnou technikou. Po náročném pátku to však v sobotu rozhodně na nějaké běhání po horách nevypadalo. Navíc poté, co padnul strom přes cestu do Horních Míseček, a ty byly tak nepřístupné, to už vypadalo slibně a mnozí začali při obědě znovu lehce konzumovat. Strom byl však včas odstraněn a tak se jelo. Na start se nakonec postavilo 12 hrdinů připravených na souboj s nemilosrdnou přírodou.

Závod se odstartoval hromadným startem ze kterého vypálili nejrychleji Martin Plecitý, Michael Maier a Zdeněk Gebhart, kteří se brzy ztratili všem ostatním z dohledu. V tomto pořadí nakonec dojeli i do cíle a Martin tak potvrdil pozici favorita závodu. My ostatní jsme bojovali spíše se sebou než se soupeři. Na trati nebyla nouze o pády, takže trať utíkala vesele, až na závěrečné několikakilometrové stoupání, při kterém jsem Martina za jeho nápad s běžkami několikrát proklel. Martine sorry!

Večer už byl o mnoho klidnější než ten předešlý. Všichni toho měli dost, a tak společenský prapor drželi jen Pumpa s Vencou, kteří druhý den nejeli obřák. Musím říct, že už jsem měl ve čtyři ráno po několika "výklepech" od Pumpy kulábru plný zuby. Během večera byl vyhlášen loňský ročník Máchačské ligy a Baban Cupu s rozdílením cen, které, jak poznamenal lingvista Ruda, bylo vlastně tombolou. Zároveň se losovalo i pořadí pro první kolo nedělního slalomu.

Brzy ráno se vyrazilo na Novákovu louku na obřák. S Pumpou jsme pochopitelně zaspali, ke všemu nás ještě na chatě Brňáci zamkli, a tak jsme první kolo obřáku bohužel nestilhli (ikdyž vidět Pumpu, jak vylézá z baráku oknem na římsu a huláká "tahle chata je úplně vylágrovaná, budeme muset klepnout jinou" stálo taky za to). První kolo vyhrál Dužan Srb před Michalem Hrubým a Jirkou Hýžou. Velký favorit závodu Zdeněk Gebhart vyjel z trati a vracením nabral ztrátu, která znamenala ztrátu nadějí na celkové vítězství ve slalomu.

Druhé kolo se jelo od nejhoršího v kole prvním k nejlepšímu. V něm se nejvíce dařilo Zdeňkovi, který dravou jízdou, která vyústila až v drobné zranění po projetí cílem, dosáhl nejlepšího času v druhém kole a posunul se z desátého na páté místo v celkovém pořadí. "Nejvyrovnanějším mužem víkendu" bychom mohli vyhlásit Ivo Koulendu Slámu, který dojel jak na běžkách, tak v obou kolech slalomu čtvrtý, a to znamenalo v obřáku celkové (můžete hádat) čtvrté místo. O stupínek před ním skončil další Brňák Jirka Venelín Hýža. V souboji o první místo měl pevnější nervy Michal Hrubý, kterému k vítězství stačil druhý čas v obou kolech. Vítěz prvního kola Dušan Srb v druhé jízdě zaváhal a musel se spokojit se stříbrem.

Myslím si, že vyhráli všichni, co dorazili a těším se na Vás na jachtařské části SKI Regatty, která se jede na Máchově jezeře při Ceně Roudnice, (17.-18.4. - to je změna!). Takže sláva vítězům, čest poraženým a na Mácháči ahój!

Tady máme výsledky v excelu.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5