Smuteční oznámení

2004-04-06, Jiří Outrata
0
0

V neděli 4. 4. 2004 se finnaři, kteří se sešli na prvním jarním závodě na Máchově jezeře, dověděli smutnou zprávu o odchodu svého trenéra a především dlouholetého spolehlivého přítele Břetislava Hrubého.

Břéťa začal svoji finnařskou dráhu v šedesátých letech a dosáhl řadu pozoruhodných výsledků. Brzy však začal věnovat značné úsilí především rozvoji finnařské základny v žermanicích, z které vzešli mj. P. Chlebek (juniorský vicemistr Evropy z roku 1970), P. Klement a hlavně současný úspěšný reprezentant M. Hrubý. Jeho trenérská práce se však rozhodně neomezila pouze na žermanice. Velká většina z nás využila jeho užitečné rady i účinnou pomoc v nejrůznějších situacích. Na řadě důležitých závodů přispěl Břéťa význačnou měrou k jejich kvalitě, když v roli pilota optimálně postavil trať.

Jeho odchodem ztrácí český jachting význačnou osobnost, která svojí činností ve VV, ALT Finn i jachetním klubu VP Frýdek-Místek význačně positivně ovlivňovala celý český jachtařský život. My finnaři však především ztrácíme dlouholetého dobrého přítele, jehož pomoc a laskavý humor budeme na závodech a soustředěních velice postrádat.

za ALT Finn - Jiří Outrata, čestný předseda ALT

Poslední rozloučení se koná v pátek v 15:00 v obřadní síni Frýdek Místek. Za finaře položí věnec bývalý závodník třídy Finn Ivan Hoffmann.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5