Pohár HAAS Rukov

2004-04-08, Cintl Václav, jr.
0
0
Minulý víkend odstartovala na Máchově jezeře nová finařská sezóna závodem Pohár HAAS Rukov. Na startu se sešlo 11 nažhavených závodníků. Celý víkend panovalo teplé a slunečné počasí. Akorát toho větru mohlo být více. Přesto se podařilo odjet všech pět naplánovaných rozjížděk.

V sobotu se odjely tři zkrácené rozjížďky. Start byl naplánován až na odpoledne, aby si každý stihl doladit loď. Od rána foukal svěží vítr, který však po vyjetí na vodu začal přeci jen uvadat. Naštěstí se vždy hluchá místa dostavila akorát v přestávce mezi rozjížďkami, které byly vždy zkráceny na dvě kola. Prvnímu dni vévodil loňský král Máchova jezera Roman Babický, druhý byl po třech rozjížďkách v sobotu výborně jezdící Jiří Kmoníček a třetí byl Martin Plecitý, který jako jediný dokázal Babana ve druhé rozjížďce porazit. Velké problémy však Babanovi dělal ve třetí rozjížďce Alan Lorenz, který ještě do posledního kola točil první a v cíli měl jen nepatrnou ztrátu na vítěze.

Nedělní ráno mělo velmi smutný nádech. Každého šokovala tragická zpráva o odchodu jednoho z našich přátel Břeti Hrubého. Přišlo to jako blesk z čistého nebe a nikdo tomu nechtěl uvěřit. Dopoledne bylo zasvěceno vzpomínání a vyprávění laskavých historek o Břeťovi.

Vítr, který celé dopoledně mlčel, se přihlásil o slovo krátce po dvanácté a vyhnal závodníky na vodu. Hned první rozjížďkou si celkové vítězství zajistil Baban, ale naopak se zkomplikoval boj o další dvě medajlová umístění, na které si mohlo v tu dobu pomýšlet ještě 5 borců. Druhé místo stále držel Jiří Kmoníček a třetí těsně Martin Plecitý. Ten však ve větrné loterii vytáhl šťastné křídlo ke Splavské pláži a z průběžného šestého místa se katapultoval až na špici a vítězství, a tím i celkové druhé místo, uhájil až do cíle. Na třetí místo se posunul za ním finišující Jirka Outrata, který při bodové shodě až na lepší poslední rozjížďku odsunul na čtvrté místo Jirku Kmoníčka.

Při slavnostním vyhlášení uctili všichní přítomní památku Břeti Hrubého minutou ticha. Poté mohl Baban převzít cenu pro vítěze a sice krbová kamna z dílny firmy HAAS+SOHN Rukov. Ani ostatní nepřišli zkrátka a každý si odnesl nějakou drobnost. V závodě si odbyl svoji premiéru na finu Jakub Solík z pořádajícího oddílu a jistě překvapil i start Pavla Svobody, který po dlouhé době stihl první rozjížďku.

Chtěl bych Vás tímto pozvat na další závody na Máchově jezeře, a sice Baban Cup I, který se konají jíž tento víkend.

Tady máme výsledky...

Sponzor závodu

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5