Otvírání Seče, první závod roku 2004

2004-05-07, Karel Čajčík
0
0
Ve dnech 1 a 2. 5. uspořádal Yachtklub Pardubice "Jarní závod". Počasí jachtingu přálo, bohužel účast závodníků byla nízká. V sobotu foukal jihovýchodní vítr, v poryvech až 10 m/s. Odjely se tři kvalitní rozjížďky v podmínkách, které na Seči o víkendu nejsou časté a nemusí se již letos opakovat.

V nedělních dvou rozjížďkách vítr zeslábl a změnil směr na jižní. Zúčastnili se pouze závodníci třídy Finn v počtu 6 borců. Máme vážné obavy, že loňské obvyklé účasti 10 až 12 lodí se nebudou tento rok opakovat. Podle nezaručených zpráv z kuloárů se počet aktivních jachtařů, účastnících se závodů na Seči letos zřejmě sníží.

Příznivá je aspoň účast tří mladých perspektivních závodníků. šestnáctiletý Jan Čajčík zkoušel poprvé kvalitní zánovní vybavení a hned předvedl, jak mu to pěkně jede a co se naučil na letošním týdenním soustředění na Máchově jezeře. S velkým náskokem zvítězil v každé rozjížďce, ve které startoval. Hrnčálové mladší také zesílili a zvládají finna lépe než v minulé sezóně. Škoda že se neúčastnil Jan Smutek ml.

Tady máme výsledky ...

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5