Cena Roudnice a SKI Regata

2004-05-11, Cintl Václav, jr.
0
0

V půlce dubna se jel na Máchově jezeře první pohárový závod letošní sezóny Cena Roudnice. Závod byl zároveň i součástí SKI Regaty, a možná i proto se na startu sešlo úctyhodných 20 závodníků, včetně reprezentantů a kompletní domácí špičky. Chyběli jen letos stávkující Pumpy.

Během dvou dní se podařilo odjet čtyři rozjížďky ve velmi složitých podmínkách. Síla větru nebyla valná a směr větru byl vzhledem ke geografickému okolí Máchova jezera velmi nevhodný, což znamenalo jeho neustálé a nepředvídatelné výrazné změny. V sobotu se ve větrné loterii nejlépe vedlo Michalovi Hrubému, který se po dvou odjetých rozjížďkách ujal vedené před Michalem Maierem a Jirkou Hýžou.

V neděli foukal možná o trochu silnější vítr než v sobotu, ale o zlepšení jeho stálosti nemohla být ani řeč. Nejlépe se s těmito složitými podmínkami popasoval Majčus, který ve dvou nedělních rozjížďkách zasadil druhé a první místo, což rezultovalo v jasné vítězství. Vedoucího muže po sobotě, Michala Hrubého, přivedly "mácháčské" podmínky téměř na pokraj nervového kolapsu a se štěstím uhájil druhé místo před zle dotírajícím Martinem Plecitým, kterému naopak neděle velmi sedla.

Jachtařská část určila také celkové pořadí SKI Regaty, která na první třech místech přesně kopírovala pořadí z vody. Byl také zaznamenán protest ze strany Babana k hodnocení SKI Regaty, neboť jak na lyžích, tak na vodě porazil svého brněnského soka Rudu Lidaříka, ale v celkovém pořadí skončil až za ním. Bohužel doplatil na systém hodnocení, který možná pro příští ročník dozná změn. Každopádně by mohl v přístím roce nastoupit i k závodu na běžkách, kde by si mohl získat rozhodující náskok, a také by jistě přííspěl k zvýšení sportovní i kulturní úrovni této části SKI Regaty:) Takže na startu příštího ročníku SKI Regaty ahoj!

Tady jsou výsledky závodu, Pořadí Poháru ČR a Tabulka Mácháčské ligy.

Celkové výsledky SKI Regatty 2004 ke stažení.


Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5