Pohár Finn - reportáž

2021-06-28, Kamil Ščerba
3
0

Již letos podruhé zdravím všechny finnaře, dnes se s vámi podělím o zážitky z druhého pohárového závodu na Rozkoši. Závod se uskutečnil 12.- 13.6 za chudé účasti 12 závodníku ze všech koutů ČR. Vzhledem k dlouhé pauze způsobené koronavirem a neodjetému závodu na Dářku jsem počítal s podstatně větší účasti.

Na Rozkoš jsem dorazil v pátek zhruba v 15,30 kdy na vodu vyjížděli trénovat Jirka Outrata, Martin Kaloš, Vojta Nalezenec a Vláďa Skalický, snad si to dobře pamatuji. Zbytek jsme nachystali lodě a zašli na jedno čepované do místního bufetu.

Ráno proběhla registrace většinou elektronicky včetně platby startovného, na místě jsme vyplnili čestné prohlášení. Nástup proběhl na čas, byli jsme přivítání a seznámení s tratí. Na vodu jsme šli až kolem 13 hodiny, kdy se vítr rozfoukal a ustálil mezi 4-6 m/s.

Trať byla postavena přesně tak jak jsme si přáli, dlouhá stoupačka s odhozenou jedničkou na 3 kola, cca 50 minut. Vítr postupně lehal, ale i tak se povedlo odjet tři kvalitní rozjížďky. Pořadí po prvním dni bylo 1. Zdeněk Gebhart 2. Láďa Hyrš a 3. Martin Plecitý se mnou na shodu.

Večer proběhl v klidném duchu na „náměstí“ u Ládi, Vojty a Zdeňka, servírovaly se nejrůznější pochutiny, které kdo měl a dobré víno. Den jsme zakončili 22,30 odchodem za odpočinkem s vidinou kvalitního nedělního větru, kterou slibovala předpověď.

Neděle nás přivítala solidním větrem o síle 6 m/s v nárazech až 12 m/s. Znovu jsme odjeli tři velmi kvalitní rozjížďky, kde nebyla nouze o výměnu pořadí na prvních místech. Smolařem dne byl Zdeněk, kterému praskl hned v první rozjížďce výtah, než to stačil vyměnit, přišel o dvě rozjížďky. Druhým smolařem byl Pepa, který si popletl vlajky a směr do cíle, tím mě věnoval vítězství v první rozjížďce dne, i když vlastně jsem nahoře točil první ale ty moje zaďáky 😊.

Na břeh jsme se dostali ve 14 hodin, sbalili lodě, proběhlo vyhlášení a veřejně popřáli na nástupu Jirkovi Outratovi k jeho narozeninám, byl myslím příjemně překvapen.

Co na závěr? Víc takovýchto kvalitních závodů, škoda jen slabé účasti. Omluveni jsou snad jen Ruda a Martin Vacula, kteří byli s ratolestmi na Nových Mlýnech. Velkou výtku si neodpustím na adresu MMFM, kteří nebyli vůbec, kluci sezóna začala!!! Děkuji pořadatelům za skvěle odvedený závod a všem závodníkům za účast.

Snad se nás sejde víc na Slezské Hartě, což je další pohárový závod. Ve startovném na vás čeká krásné tričko a sobotní večeře s pivkem pro závodníky a doprovod.

Celkové výsledky

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5