Bermuda CUP - Slezská Harta - Pohár FINN

2021-07-07, Ruda Lidařík
0
0

O minulém víkendu (3 - 4. 7. 2021) se uskutečnil letošní třetí pohárový závod na Slezské Hartě nedaleko Bruntálu. Tento tradiční závod se poprvé stal naším pohárem. Na startu se sešlo velice slušných 20 finnařů.

Na našem okruhu závodilo více tříd, tudíž jsme nejezdili v klasickém formátu, ale starý trojúhelník - karusel - trojúhelník. Na tomto okruhu dále závodili lodní třídy Fireball, Evropa, Laser (ILCA) a Optimist. Na tento závod byla špatná předpověď, která se bohužel bezezbytku vyplnila. Jediný vítr byl v sobotu odpoledne, kdy jsme upotili jednu rozjížďku po jedné rozjeté zrušené. V této rozjížďce dominoval Zdeněk Gebhart, kterému patři dík, že vážil takto dlouhou cestu, druhý byl Jirka Hýža, který mě šmiknul v posledním kole na zaďák a tak jsem velice rád, že mohu alespoň napsat článek o tomto závodu. 

Rád bych k tomuto závodu dodal pár poznámek, které mám na srdci. Tento závod dlouhodobě organizuje Lukáš Vavrla, je to dá se říci one men show, kterou Lukáš dělá bez žádného zázemí jachtclubu, za což mu patří obrovský dík a uznání. Je to závod na holé louce, poslední rok už alespoň s elektrickou energii a pěknými záchody a sprchami. Stále se kvalita tohoto závodu posouvá dopředu, kdo nezažil první ročníky nevěří. Vše co je pro závod potřeba se musí do Leskovce dovést ze spřátelených jachtklubů. Hodně z Vás řekne, že na břehu super, krásné prostředí Slezské Harty atd., ale na vodě to bylo tak nebo tak….

K tomu bych dodal, že Slezská Harta není jednoduchý revír, hloubka tohoto vodního díla je cca 70 metrů a umístit bójky a zakotvit startovní plavidla, když do toho přimícháte vítr, který Vám skáče jako hrom. Ano je co zlepšovat a ladit na další ročníky, ale musíme být tolerantní a vděčni za tuto práci nadšenců.

Na závěr bych rád poděkoval Láďovi Hyršovi, který organizoval krásný sobotní večer spojený s grilovanými žebry, točeným pivem.

Výsledky závodu

Foto: Lukáš Vavrla

Foto:Vojta Nalezenec

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3