Zpráva ze závodu Helmut - Gubi Cup

2021-07-27, Jiří Outrata
3
0

O víkendu 24. -  25.7.2021 se konal na Mondsee tradiční Helmut - Gubi Cup. Kvůli nepříliš optimistické předpovědi počasí se závodu nakonec účastnilo pouze 16 finnu, z toho 2 lodi z Česka. V sobotu dovolil ale termicky severovýchodní vitr 2 - 6 m/s odjet ve východní části jezera dokonce 4 padesátiminutové rozjížďky, k čemuž se komise rozhodla kvůli obávám, že druhý den nebude foukat vůbec. V neděli se pak skutečně žádný vítr neobjevil.

 Zvítězili závodníci pořádajícího klubu M. Gubi (1) a M. Schneeberger (2), na třetím miste skončil díky dramatické 4. rozjížďce Matouš Červenka, o bod před G. Weinreichem (kterého jsme několikrát potkali u i nás na Pálavské regatě).

Já jsem skončil šestý a musím říct, že sobotní 4 rozjížďky s vlečením na start a poté zpět do klubu mi daly dost zabrat.

Šéf komise byl starší gentleman s nádherným kloboukem s pery, jehož outfit perfektně odpovídal např. trampské osadě "Ztracená naděje" na Štěchovické přehradě ve dvacátých letech minulého století. Nicméně startovní čáry i dráhy stavěl zcela přesně.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5