Lipno Kovářov - druhý pokus o uspořádání MČR Finn

2021-10-03, Martin Vacula
1
0

Proslulý YC Kovářov hostil Finnaře při jejich druhém pokusu o MČR 2021. Předpověď počasí na víkend byla výborná. Nutno podotknout pro příznivce rybaření a opalování se. Pro příznivce jachtingu už tak slibná nebyla. Jak ale známe Kovářov, poskytuje nám výborné zázemí, takže nezávisle na povětrnostních podmínkách jsme se všichni těšili.

V sobotu se vyjelo na vodu ve 12h. Počet lodí 17. Z toho 2 ze zahraničí, kamarádi ze Slovenska. Situace vypadala slibně. Vítr foukal 3 – 5 m/s. Odjela se první rozjížďka, při které do cíle dojel jako první Martin Plecitý, druhý Martin Jozíf a třetí Martin Vacula. Byl to asi den Martinů. Druhá sobotní rozjížďka se odstartovala v pauze, kdy vítr hodně slábl a postupně vydechl úplně. Rozjížďka se tedy neodjela do konce. Nezbývalo než se vrátit na břeh a užívat si um místních kuchařů.

Nedělní předpověď počasí nebyla příznivá. Ani slabý vítr, který byl předpovídán, se nekonal. V neděli už se neodjela žádná rozjížďka. Stupně vítězů tedy obsadilo trio Martinů ze sobotní rozjížďky.

Hlavní dík patří organizátorům a rozhodčím. Speciální poděkování a udělení Michelinské hvězdy zaslouží Grand Restaurant YC Kovářov.

Výsledky závodu

Těšíme se na další pohár, který se koná příští víkend (10.10.2021) na Mácháči.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3