Report z Chomoutova, O kuře na rožni

2021-10-17, Matouš Červenka
2
0

O víkendu 9 - 10.10.2021 se na Chomoutově konal tradiční závěrečný závod sezóny O kuře na rožni. Sešlo se úctyhodných 11 finnařů, z toho 6 domácích. Předpověď dávala šanci, že si dáme do těla, od 4 - 7m/s mělo zesilovat na 6 - 10m/s severovýchod, což je na Chomoutově jediný směr, který se jezdí na  širší ploše za ostrovem a odpadá úzký koridor mezi ostrovy. To je také jediný směr, kdy se dá jet i nějaké křídlo a dá se trochu i předjíždět.

Vítr ovšem nakonec foukal spíše východně, lehce přes ostrov, což bylo velmi netypické a nikdo netušil, co a kdy přes ostrov přijde. Rozfoukával se mnohem pomaleji, než bylo předpovězeno, v té první bylo snad 1 - 5m/s, s velkými rozdíly, kdy někteří stáli a jiní jeli skoro ve skluzu, na což nejvíc doplatil Peťa Sedláček při posledním zaďáku.

Dále vítr postupně sílil a ve třetí rozjížďce mohl dát snad v nárazech i 8m/s, hodně děravý, s velkými změnami směru. S náročnými podmínkami se o vítězství přetahovali domácí specialista Petr Utíkal a Kamil Ščerba, kteří skončili na shodu a snad umístění v poslední rozjížďce rozhodlo o vítězství Kamila.

Celkové výsledky

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5