Reportáž z Memoriálu M. Kouřila

2022-05-03, Matouš Červenka
2
1

O uplynulém víkendu konečně začala finnařská sezóna i na Moravě a to tradičním závodem Memorial Mirka Kouřila na Chomoutově. Předpověď slibovala na sobotu slunečno severovýchod 5 - 7m/s, a tak se nechalo zlákat úctyhodných 11 finnařů z toho 5 domácích.

Po úvodní rozjížďce v mírném větru se předpověď skutečně naplnila, i když rozdíly byly trochu větší, myslím tak 3 - 8m/s. Jelo se tradičně za ostrovem, což je na Chomoutově nejlepší trať a jediná, kde se dá rozjet trochu do šířky. Chodilo to střídavě z obou stran, nedalo se předem odhadnout, kudy jet. V sobotu se odjelo nonstop úctyhodných 6 rozjížděk, tedy tak náročných, že někteří postupně odpadali a také došlo dokonce na první jarní koupel. S nastalou situací se nejlépe vypořádal Láďa Hyrš, druhý domácí specialista Petr Utíkal, třetí Matouš Červenka.

V neděli už byly blesky a kroupy, takže výsledek zůstal ze soboty. Perličkou na nástupu bylo čtvrté místo Petra Sedláčka, který v rámci bramborové medaile obdržel opravdové brambory.

Závod byl současně krajským přeborem Olomouckého kraje, který skončil 1.Petr Utíkal, 2.Matouš Červenka, 3: Petr Sedláček. Dalším závodem na Chomoutově je Májová regata 14. - 15.5.2022, tedy týden po Pálavské.

Kompletní výsledky zde: https://finnclass.cz/race/2645 a pár fotek - Fotogalerie závodu

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3