Pohár ALT FINN & Cena Šumavy - Lipno

2022-06-07, Rudolf Lidařík
5
0

O minulém víkendu (5. - 6. 6. 2022) se uskutečnil letošní čtvrtý pohárový závod na Lipně. Pro letošní rok byla po dlouhé době vybrána místo tradičního Kovářova Černá, kam jsme se vrátili po dlouhých letech. Přes počáteční zmatky s organizací závodu, kterou nakonec převzal Jachtklub Černá, vše dobře dopadlo.

Ubytování a stravu zajistil Petr Beneš a organizaci samotného závodu se chopily vedle v klubu, kde bylo opravdu plno. Závod byl rozdělen na dva okruhy, kdy na našem závodili krom nás ještě ILCA 4, ILCA 7, Evropa a FD. Počet tříd vypadal na fiasko, ale ukázalo se, že díky dobré organizaci a s velkou dávkou štěstí v podobě počasí vše dopadlo na výbornou a k žádným kolizím nedošlo. V sobotu se odjeli dvě rozjížďky v čerstvém větru, ve třetí vítr vypnuli a rozjížďka byla přerušena. Rozjížďky byly dlouhé kolem 1 hodiny. Večer čekala na závodníky a doprovod večeře a pivo.

V neděli jsme odjeli čtyři krásné rozjížďky ve větru do 8 m/s, tyto rozjížďky byly zkráceny o jedno kolo. Závody vyhrál Jirka Hýža, který vedl i po sobotě, druhý byl Láďa Hyrš a třetí jsem byl já.

Chtěl poděkovat všem 15 finnařům, kteří dojeli na Lipno závodit, gratulace Jirkovi Outratovi k jeho životnímu jubileu (75), doufám, že se dlouho budeme vídat u vody.

A ještě gratulace zlatému Jirkovi a stříbrnému Láďovi - borci jeli jste k...a dobře.

Celkové výsledky

Ruda Lidařík, CZE 3

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3