Veletržní regata na Prýglsee

2004-08-17, Cintl Václav, jr.
0
0
Na brněnské přehradě zvané Prýgl se jela tradiční Veletržní regata. Na startu třídy Finn se sešlo 8 borců a bratři Loukotovci tomuto závodu dodali punc mezinárodní regaty. O tom, že to letos nebude jen o vysedávání na břehu za průběžné konzumace alko i nealko nápojů, dávala tušit předpověď počasí s očekávanými nárazy větru 15-20 m/s.

A skutečně. Raní pohled na Prýgl si nic nezadal s pohledem na Gardu za ranní óry. Foukal velmi svěží vítr s nárazy přes deset metrů. Avšak, jakmile se vyrazilo na vodu, vítr zcela zeslábl. Přesto se startovalo. Vítr však opět nabíral na síle a v posledním kole první rozjížďky opět dul silou nad deset metrů, na Prýglu to jev prý ne příliš často vídaný. Sílu větru jako první pocítil Venca Cintl ml., který se na poslední halze poroučel ze třetího místa do vody za obecného veselí kolem projíždějících finařů. Krátce po něm ho následoval i Petr Audy. Mezitím si pro jisté prvenství dojel do cíle Michal Hrubý následovaný Jirkou Hýžou a Rudou Lidaříkem.

Další dvě rozjížďky se odjely celkem za slušného větru, co se alespoň síly týče. O stálosti směru nemohlo být ani řeči, což bylo neustále komentováno hlasitými duževními výlevy některých finařů. Druhou rozjížďku vyhrál opět Michal, třetí prozměnu Jirka Hýža. Ovšem majstrštyk přižel v podobě čtvrté sobotní rozjížďky. V totální flautě jsme odkroužili téměř tři kola, a na dotaz Jirky Hýži, proč jedeme, když podmínky stojí za ..., ho hlavní arbitr smáznul odpovědí, že jsou pro všechny stejný. A když už to vypadalo, že to přeci jen dokroužíme, tak to zružil a jelo se na břeh.

Tam už se chystal pažík na večerní párty pod dohledem kulinářské mistra - Rudyho. že je mistr svého oboru si mohl Rudy ověřit z blažených výrazů zúčastněných. Šmakovalo všem, jen toho bylo až příliš, což někteří málem odnesli otravou vepřovým. Některý závodníci se pak zúčastnili lehce erotické party v "Pyramidě" na brněnské kolonádě, kde setrvali do ranních hodin.

V neděli se jela za slabého větru ještě jedna rozjížďka, ve které se odehrával tuhý souboj o celkové vítězství mezi Michalem a Jirkou se šťastnějším koncem pro Michala. Třetí místo si v poklidu pohlídal Ruda. Po slavnostním vyhlášení všichni vyráželi domů s pocitem, že se Veletržka opět vydařila. Takže za rok opět na Prýglsee, Auf Wiedersehen!

Tady jsou výsledky.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5