Reportáž HAAS+SOHN

2023-04-21, Kamil Ščerba
5
0

Pro většinu z nás to byl první závod sezóny avšak pro místní a některé z přilehlých krajů již druhý nebo dokonce třetí. Předpověď byla jaká byla, na závody jezdíme, protože chceme a jachting milujeme. Vypršelo se v pátek, v sobotu ráno trošku zábly ruce při strojení lodě ale to k dubnovému jachtingu patří. Místní byli skvěle připraveni, v klubovně příjemné teplo z kamen sponzora HAAS SOHN.

Nástup proběhl v plánovaných 11 hodin v slušném počtu 20-ti finnařů a 8-mi optimistů. Foukal slibovaný a všemi opěvovaný „výchoďák“. Předpověď byla honem na vodu, protože s přibývajícím časem měl vítr slábnout a stáčet se k jihu.

Na 12 hodin plánovaného času startu byly všechny posádky na vodě a ZK dolaďovala trať. Zhruba 12:15 proběh první start, bohužel přemotivované startovní pole zapříčinilo první start neplatným. Druhý start se již povedl a my vyrazili vstříc první bójce ve větru kolem 3 m/s. Po startu dvě křídla, domácí většinou doleva, něco středem, já úplně vpravo. A ejhle, já nahoře první se solidním náskokem možná 50 m, druhý zleva Zdenek Gebhart a potom zbytek. Zaďák  já středem, Zdenek pravé křídlo, dole byl už první (ach ty moje zaďáky 😊). Na druhou stoupačku se pořadí neměnilo, až v třetím kole mě zleva předjel Martin Plecitý. Ve stejném pořadí jsme dojeli do cíle za slábnoucího větru.

Na další start jsme si hodinku počkali, vítr zmizel, po čase se vrátil ze stejného směru. Odstartovali jsme, nahoře Zdenek první, já druhý, zaďák slábnoucí vítr až do nuly, ZK ukončila rozjížďku a poslala nás na břeh.

Dali jsme si sprchu, pivo, procházku a těšili se na společnou večeři, BYLA SKVĚLÁ ! Někteří večer strávili sledováním fotbalového derby, někteří utužováním vztahů s kolegy, někteří plánovali cvičení v tělocvičně ve Splavech (viď Martine V.😊).

Neděle nás přivítala sluníčkem, bohužel však úplným bezvětřím, které trvalo až do nástupu ve 12:30 h. Výsledky znáte, dole bude odkaz, kamna sponzora si odvezl Jirka Outrata – gratuluji.

Děkuji nejenom za sebe ale i za ostatní závodníky skvělé atmosféře kterou zajistili pořadatelé a také za skvěle zorganizovaný závod. 

... A že nebyl vítr ? nevadí, rád jsem váš všechny viděl !!!

Výsledky závodu

Stupně vítězů HAAS+SOHN

Mácháčská liga 2022

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5