Lipno CERE Regata

2004-09-08, Cintl Václav, jr.
0
0
Od pátku do soboty se konal další ročník největšího závodu u nás - Lipno CERE Regaty. Tento rok ovšem ve značně okleštěné podobě. Tomu jako by odpovídala finařská účast, pouhých 13 startujících. Ruku v ruce s tím šlo i počasí, které umožnilo odjet jen 3 rozjížďky a také kultura se s tou loňskou nedala srovnávat.

Pátek byl ve znamení vysedávání na břehu a marného čekání na vítr. Ten se za celý den vůbec neukázal. V sobotu to vypadlo dlouho podobně, avšak odpoledne přeci jen začal vát mírný vánek a šlo se na vodu. Tam se odjela jedna rozjížďka za velmi nestálého větru. Tu vyhrál Michal Hrubý před Jirkou Hýžou a Rudou Lidaříkem. Pak se odstartoval i druhá rozjížďka, která byla ve druhém kole překvapivě zrušena. Večer se přeci jen trochu rozproudila zábava v Racku, ale ta byla rázně utnuta v nejlepším oběma barmankami.

V neděli foukalo asi nejvíc a podařily se odjet dvě rozjížďky, které provázely i jisté zmatky. Hned první rozjížďku nestihlo několik finařů z různých důvodů a většina z nich si ani nevšimla, že byla odstartována jako zkrácená. Po kolotoči na vedoucích místech se z vítězství radoval Jirka Kmoníček před Michalem Hrubým a Jirkou Outratou. I třetí rozjížďka byla odstartována jako zkrácená a z prvního místa v ní se radoval Jirka Hýža před Martinem Plecitým a Vencou Cintl ml. Nutno říct, že i během těchto rozjížděk se vítr silně motal. V době, kdy foukal asi nejlepší vítr za celé tři dny, komise překvapivě neodstartovala další rozjížďku kvůli údajné administrativní chybě.

Tři rozjížďky tak nakonec určily následující pořadí: 1. Michal Hrubý, 2. Jirka Hýža a 3. Václav Cintl ml. Také to již rozhodlo o celkovém vítězi Českého poháru pro tento rok. Stal se jím Michal Hrubý, který už na zbývajícím poháru na Nechranicéch nemůže být předstižen. O druhé místo svedou jistě ještě ostrý souboj dva Brňáci Jirka Hýža a Ruda Lidařík. Nezbývá než doufat, že se příští rok na CERE sejdeme ve větším počtu a že pohár bude důstojně zakončen na Hop Regatě na Nechranicích o nadcházejícím víkendu. Slavnostní vyhlášení poháru bude uskutečněno v rámci Mistrovství na Nových Mlýnech.

Výsledky

Pořadí Poháru ČR

Nejlepší na CERE: zleva Jirka Hýža, Michal Hrubý a Venca Cintl ml.
(zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Alan Lorenz)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5