BERMUDA CUP 2023

2023-07-04, Kamil Ščerba
2
4

Na nejmladší přehradě Slezska Harta se o uplynulém víkendu sešlo 11 finnařů, kteří přijeli soutěžit jak v Moravském poháru, tak Krajském přeboru MSK.
Zvláštní poděkování za účast patří Jaromíru Šilhavému, který při své cestě pro svou novou loď na Slovensko udělal „odbočku“ a zastavil se u nás, DĚKUJEME! I přes nepříznivou předpověď účast 11 finnů překvapila. Předpověď Dagmar Honcové bohudík nevyšla a tak jsme odjeli celkem slušných 7 rozjížděk, v sobotu 3 ve větru 5-7 m a v neděli 4 ve větru 6-9 m.

O prvenství se přetahovali Ruda s Láďou, já je následoval s malým rozestupem, dvakrát  jsem jim to narušil a uloupil si pro sebe druhé místo. Smolařem závodu byl Rudy, který v sobotu jednou neobjel bojku č. 3, vracel se ale udržel první místo. V neděli to v třetí rozjížďce zopakoval jak v prvním kole (to ho stálo 1 místo) ale přidal to i v kole třetím ... tam si už dvojku udržel. Po šesti rundách měli s Ruda s Láďou stejný počet prvních míst a bylo jasné, že rozhodne poslední rozjížďka. Ruda nenechal nic náhodě a od poloviny první stoupačky vedl … a vedl i druhé kolo ... a pak přišla stoupačka č.3… Láďa za bojkou doleva, já hned za ním doprava, prostě jsme vymetly obě křídla. Rudy bojoval jako lev statečně, ale nahoře byl třetí… Láďa první a já druhý. I takový umí být jachting -  přírodní sport. Ruda se zachoval sportovně a krátkými údernými hesly (zdravicemi) děkoval Slezké Hartě za silné sportovní zážitky. Mimochodem, kdo na Hartě byl ví, že horní bóje pod kopcem dokáže znepříjemnit život komukoliv, kdo na ni chce dojet.

Sobotní večer se nesl v režiji Patrika, který jako novomanžel připravil pohoštění pro finnaře a jejich příznivce. Pil se Radegast a grilovala se krkovička, Patriku díky! Pořadatelům děkujeme, že to v tolikati lodních třídách zvládli a těšíme se na příští rok.

To by tak v kostce bylo vše, odkaz na výsledky ČSJ je zde: https://finnclass.cz/race/2763

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5