International Finn cup 2023 - Trofeo Menoni

2023-10-03, Martin Plecitý
7
0

Fraglia Vela Malcesine, 29.9. – 1.10. 2023. Tradiční regaty na Gardě se zúčastnil Ruda Lidařík, Martin Jozíf a já. Celkem startovalo 64 finnů ze 14 zemí. Počasí bylo nádherné, tak jako asi u nás, teplo a slunečno – to by značilo pěknou Oru. Skutečnost byla lehké zklamání – v pátek i sobotu se sice odjely vždy 2 rozjížďky, ale za slabého větru. Startovalo se vždy opakovaně až na černou vlajku – nestandardně byla otázka, která strana čáry je ta pravá. Taktika vedení stoupačky byla složitá.

V pátek si dala Ora na čas, už jsme mysleli na sobotní ranní vstávání,  na vodu se šlo až po půl druhé. Ruda si myslím zajel svůj standard, mě se zadařilo a Martin Jozíf jak řekl si vyrobil dvě škrtačky. V sobotu již Martin výrazně přidal. Rudovi, ale i mne se dařilo hůře (škrtačku jsem potřeboval mít až v neděli). Dokonce jsem se na závěrečný zaďák udělal (myslím jako jediná loď)!

Po dvou dnech byl Ruda 7., já z pátečního 9.!!! místa klesnul na ještě lichotivé 11. a Martin si polepšil tuším na 19.

V neděli start v 9.00 na severní vítr pak ukázal, kde je kvalita závodního pole, vítr 8 – 12 m/s, vlny. Předchozích dnech trápící se favoriti šli dopředu. Ruda bojoval v první desítce, Martin na začátku druhé a já nestačil na třetí. Závěr: Ruda celkové krásné 7. místo, Martin 12. a já klesnul na 22. (snad jen 3. místo mezi 26 startujícími GGM mi může být útěchou).

Jedinečnost místa, kvalitní závodní pole a přátelská atmosféra jsou zde vždy tou správnou pozvánkou. Páteční společná večeře o čtyřech chodech, výborného vína co hrdlo ráčilo (naštěstí se startovalo až po obědu) připravená přímo v loděnici byla, byť placená, famózní.

Odkaz na celkové výsledky ...

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5