O pohár pivovaru Kocour

2023-10-15, Václav Cintl
3
0

První říjnový víkend se na Máchově jezeře završil další ročník Poháru ČR a také celá finařská sezóna na Mácháči závodem O pohár pivovaru Kocour. Větrná předpověď na winduru slibovala na oba dva dny skutečný fičák, čož některé borce na Mácháč nalákalo, ale možná ještě větší část odradilo. I tak se na startu sešlo slušných 16 finařů a pro jistotu se už na nástupu rozdávali sixpacky z dílny pivovaru Kocour – na kuráž. 😊

Nakonec však nebylo tak zle. Po slunečném a teplém dopoledni přišel s mraky i vítr, ale ne v předpovídané intenzitě (a bohužel ani v předpovídaném směru). Za postupně sílícího větru se podařilo odjet ve dobrém rytmu čtyři povedené rozjížďky. První dvě opanoval místní borec Martin Vacula před Láďou Hyršem. Třetí místo si hlídal Pepa Jochovič před Martinem Plecitým. V dalších dvou rozjížďkách už se ale naplno prosadil úřadující Mistr ČR Láďa Hyrš, kterého marně stíhal zlepšivší se Venca Cintl jun., který nakonec vždy spíš hájil druhé místo před výborně jezdícím a zle dotírajícím Martinem Vaculou. To určilo výsledky po sobotě, první Láďa Hyrč, druhý Martin Vacula, které s odstupem sledovala trojice Venca Cintl ml., Pepik Jochovič a Martin Plecitý.

Že byly čtyři rozjížďky nakonec výživné člověk poznal na břehu při vytahování lodí a následném výstupu do sprch do patra klubovny, což se dalo zvládnout snad jedině s mezipřistáním a krátkým odpočinkem u naraženého soudku Kocoura. Pak už následovala společná večeře a večerní rozbor situací na vodě, ale i odjinud.

Největší vichřice se naštěstí přehnala v noci a přinesla s sebou i značné ochlazení. Polevení větru však přišlo rychleji, než bylo předpovídáno, a tak po několikeré rekognoskaci terénu a větrné situace hlavní rozhodčí závod ukončil. Pořadí zůstalo tedy nezměněné a výsledky posledního poháru nakonec potvrdili vítězem Láďu Hyrše. Toho na virtuálních pohárových stupních doprovodili druhý Martin Vacula (stejně jako v závodě) a třetí Martin Plecitý. Sláva vítězům a čest poraženým. Díky všem za účast a jménem pořadatele se již na Vás těšíme na prvních jarních závodech v příštím roce. Do té doby dobrý vítr do plachet!

Výsledky: https://finnclass.cz/race/2787


Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5