Roman Babický mistrem Německa

2004-09-16, Cintl Václav, jr.
0
0

Minulý týden se od úterý do pátku uskutečnilo na bavorském jezeře Chiemsee Mezinárodní Mistrovství Německa v olympijské třídě Finn. Závodu se zúčastnilo 86 závodníků ze sedmi států, mezi nimi i 5 Čechů, kteří se v závodním poli rozhodně neztratili a dali o sobě pořádně vědět.

Hned první rozjížďku to vypadalo spíš jak na českém mistrovství, když se z vítězství radoval Roman Babický a třetí finišoval Martin Plecitý. Pořádný záhul čekal na závodníky ve čtvrtek, kdy se odjely 4 dlouhé rozjížďky. Na vodě strávili takřka celý den a na poslední jízdu, která se startovala v šest večer se již citelně ochladilo, což většinu závodníků po parném dni nepříjemně zaskočilo. Čtvrtek se náramně vyvedl André Budzienovi, který vyhrál tři rozjížďky a usadil se s bezpečným náskokem šesti bodů na Romana Babického v čele průběžného pořadí. Ten si připsal nejlepší umístění dne ve třetí rozjížďce, kdy dojel druhý právě za Budzienem. S odstupem pouhých dvou bodů se na třetí místo prodral Jürgen Eiermann. Po první desítce pošilhával Martin Plecitý, kterému do ní chyběly na jedenáctém místě pouhé tři body.

Poslední den se po odkládání startu a přerušení jedné rozjížďky podařilo přeci jen šestou jízdu uskutečnit. A neskutečné se stalo skutkem. Suverén předchozího dne André Budzien si "hrábl" a dojel třináctý. Avšak třetí v průběžném pořadí Eiermann mocně finišoval a dojel druhý. To znamenalo pro Babana jediné, pokud chce pomýšlet na celkové vítězství, musí dokončit nejhůře čtvrtý. A to se mu nakonec s vypětím všech sil podařilo, když finišoval snad pouhý půlmetr před pátým Maďarem Pallayem. Až ve veteránském věku se tak Roman Babický dočkal velkého vítězství, který snad umocňuje i fakt, že se stal prvním Čechem v historii, který dokázal německé mistrovství v třídě Finn vyhrát.

Druhý skončil Eiermann a André Budzien nakonec až třetí. Loňským mistr Německa Mathias Miller skončil "až" sedmý a hned za něj se poslední jízdou posunul Martin Plecitý, což se taky počítá. Dalším z našich byl Jirka Outrata na 15. místě, Ivan Rameš na 24. a Václav Cintl sen. na 33. Nelze než konstatovat, že se našim Mistrovství Německa vydařilo a všem jim k předvedeným výkonům pogratulovat, zejména pak Romanu Babickému k jeho životnímu úspěchu.


Na stupních zleva Jürgen Eiermann, Roman Babický a André Budzien (zdroj: www.finnwelle.de)

Výsledky

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5