Stručná reportáž z NOPROSU CUPu

2024-04-29, Václav Cintl
3
0

Třetí závod, třetí článek. Co sem komu udělal. :-) Ale pojďme do toho! Po dvou téměř letních regatách nastal před třetím závodem zlom v počasí a teploty letěly strmě dolů atakujíc nulu i záporné hodnoty. A tak se k závodu přihlásilo jen 7 statečných a z toho ještě jeden statečný musel najednou ještě odjet pro parapety. (Vláďo, měl bys dávat prioritu jachtingu a konečně pochopit, že se jménem ZBOŘIL ten barák stejně nemůžeš dostavět. :-)

Větrná předpověď byla příznivá a svěží střední a středně silný severozápadní vítr ještě více srážel pocitovou teplotu. Na vodu se šlo až v jednu, kdy teplota kulminovala na 5°C a pocitovém jednom stupínku a milosrdná komise postavila kratší trať na cca půl hodinky. V závodě dominoval Martin Vacula, který jako jediný poctivě pumpoval a jezdil zaďáky na riziko a vyhrál všechny rozjížďky. Ostatní, včetně mě, jezdily zaďáky zadrženě (rozuměj připosraně) s jediným cílem se nezvrhnout.

Do neděle po vydařeném kulturním zájezdu do Zákup (a v čase do osmdesátek) a nočním mrazu nastoupili už jen tři hrdinové, kteří v rychlém tempu stihli dvě rozjížďky v nevyzpytatelném větru, kterému stál v cestě Borný. Ty určily konečné pořadím. Vítězem se stal suverénně Martin Vacula (velká gratulace), druhý byl Jirka Outrata (velký respekt absolvovat závod v takových podmínkách) a třetí Venca Cintl ml., který byl za připosraný výkon „odměněn“ dalším článkem. Speciální ocenění pro Kubu Václavíka, který i přes velkou zimu a neustálé koupání (hlavně v sobotu) absolvoval všech pět rozjížděk. Sezóna pokračuje první květnový víkend na Nových Mlýnech druhým pohárovým závodem.

Výsledky závodu: https://finnclass.cz/race/2814

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5