Cena Olešné 27. - 28.4.2024 Finn 3M

2024-04-29, Libor Valouch
5
0

Slibná předpověď přilákala do Moravskoslezského kraje sedm finnařů. Zúčastnění závodníci byli odměněni nejen jarním počasím (alespoň ve dne) ale i hojnou dávkou převážně jižního větru. Kdo zná místní podmínky ví, že kopce v okolí loděnice si umí se směrem poryvů pohrát a tento fakt vnášel mírnou nejistotu na křídlech první bóje.

Své znalosti místních vod nejlépe předváděl Ladislav Hyrš s Kamilem Ščerbou kteří první den sváděli výsledkově vyrovnaný boj. Stejně tak o příčku níže měřili síly Libor Valouch a Patrik Ščerba. Během sobotní tříhodinové seance dokázala závodní komise  v čele s Lukášem Vavrlou vybavit čtyři rozjížďky pro lodní třídy Ilca, Finn, Fireball a Optimist.

V neděli se ke slovu hlásil ještě silnější nárazový vítr již od ranních hodin. Odhodlaní závodníci vyrazili zvrátit či udržet své výsledky do závodního pole. Do bílých hřebenů Frýdeckých vod vyrazila i značná populace surf/foil vyznavačů jachtařského adrenalinu křižujících závodní pole. Během dvou rozjížděk se pořadí ustálilo i přes fakt, že řady závodníků prořídly.

Za zmínku zajisté stojí i jubileum Vladimíra Bílka který oslavil padesátku a pohostil veškeré osazenstvo. Za svoje zásluhy byl odměněn mimo jiné i opakovanou koupelí z mola. Děkujeme.

Výsledky: -

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5