Suprové zakončení mácháčské sezóny

2004-09-23, Cintl Václav, jr.
0
0

Modrou vlajkou za pořadatelství TJ Staré Splavy byla zakončena letošní mácháčská sezóna. A loučení to bylo vskutku podařené. Na startu se sešlo 15 finnů, celé dva dny krásné a teplé počasí a vítr umožnil oproti původním předpovědím odjet všech pět rozjížděk.

První dvě rozjížďky měli takřka shodný průběh, nejprve se v čele usadil Venca Cintl ml. a vybudoval si i slušný náskok, o který vždy na karuselový zaďák přišel, a pak před něj žel nemilosrdně Jiří Hýža, který vyhrál obě jízdy. Venca Cintl ml. nakonec zajel dvojku a trojku, když jej v druhé jízdě zmastil jeho otec a třetí plac v první jízdě urval Tomáš Kramář, který startoval po dlouhé zdravotní pauze. V první rozjížďce se opět ukázaly Babanovi lapálie s jeho stěžněm a tak po technických problémech ze druhého místa odstoupil z rozjížďky a následně i z regaty.

Třetí rozjížďku konečně dotáhl do vítězného konce Venca Cintl ml. před Jirkou Hýžou, který tak po sobotě s přehledem vedl. Na třetím místě dojel Denis Fröhlich, avšak v celkovém pořadí byl třetí Ivan Rameš díky svým vyrovnaným výkonům.

Večer se na českolipské bowlingové dráze uskutečnilo dvojutkání mladí vs. staří. Mladí nakonec zvítězili v obou uskutečněných hrách k nelibosti jejich soupeřů. Poté se finařská banda rozpadla do několika skupin, které se potulovali po České Lípě a které nakonec neomylně svozil Johan zpět do Starých Splav Alanovým Focusem, kterému tímto ještě jednou děkuji za zapůjčení svého vozu.

V neděli se na vodu nikomu moc nechtělo, ale nakonec přeci jen komise vyrazila, a to s takovou razancí, že se někteří finaři ani nestihli nasnídat. Vítr byl o poznání slabší než v sobotu, přesto se odjeli dvě rozjížďky. V první se postupně propracoval do vedení za pomoci ostrůvku Venca Cintl ml. a až do cíle sváděl ostré souboje s Ivanem Ramešem. Třetí dokončil Denis Fröhlich. V poslední rozjížďce se rozhodovalo mezi Jirkou Hýžou a Vencou o celkovém vítězi. Přejetí na špatné křídlo znamenalo pro Jirku konec nadějí a předčasný odjezd z rozjížďky. Venca si pak v poklidu třetím místem pohlídal celkové prvenství.

V rozjížďce zvítězil systémem start-cíl Václav Cintl sen. a druhé místo urval nejlepším výkonem roku Alan Lorenz. V souboji o čtvrté místo v této rozjížďce předstihl ve finiši Denis Ivana Rameše, který tím přišel již o téměř jisté třetí místo v celkovém pořadí, na které se tak při bodové shodě dostal Cintl sen.

Tento závod také určil celkové pořadí Mácháčské ligy. První místo Romana Babického tento závod ohrozit nemohl, ale Venca Cintl ml. se skvělým finišem prodral na místo druhé a absentující Martin Plecitý tak klesl na místo třetí. To sekání dříví na chalupě ho tak přišlo draho :)! Slavnostní vyhlášení výsledků Macháčské ligy a Baban Cupu se uskuteční opět na zimní části SKI Regatty ve Vítkovicích! Nelze proto jinak, než již teď všechny finaře na třetí obnovený ročník tohoto závodu co nejsrdečněji pozvat!

Match-racing v podání Venci Cintla a Ivana Rameše
(zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Roman Babický)

Výsledky

Tabulka Mácháčské ligy

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3