SKI Regattu vyhrál Petr Audy, Morava dominovala

2005-02-11, Cintl Václav, jr.
0
0

Třetí ročník SKI Regatty, resp. její zimní část, vyhrál s přehledem Petr Audy z Brna - nováček jak na SKI Regattě, tak v loňské sezóně na finu. S druhým místem se musel spokojit loňský vítěz Michal Hrubý a třetí byl Jirka Hýža s Brna, který tak završil převahu Moravy nad Českem, když mezi prvními pěti závodníky byl jen jeden echtovní Čech Jirka Outrata na čtvrtém místě.

Letošní ročník poznamenala nepřízeň počasí, neb kvůli sněhové kalamitě a silnému větru byl zrušen sobotní závod na běžkách, a tak většina účastníků dala přednost přípravě na nedělní obří slalom. Do něj nastoupilo jen 11 borců, neb někteří účastníci odřekli start na poslední chvíli, někteří přijeli na hory bez lyží jen zapařit a někteří svoji účast z různých důvodů odvolali. Jako např. Babrda, který, aby se vyhnul přímému souboji s Babanem, raději zaplatil rodinnou dovolenou v Karibiku :). (Mimochodem Baban nakonec do závodu po stresující cestě na sjezdovku stejně nenastoupil.)

Trať po metrovém přídělu byla vcelku dobře připravená, avšak v pražanu se po projetí několika lyžařů tvořila hluboká koryta, takže postupem času z toho vznika vždy kominace lyžování a jízdy v tobogánu. S těmito naročnými podmínkami se nejlépe popral brněnský Auďák, který vyhrál obě kola a v cíli ještě sebevědomě lažkoval, že čekal, že nám nadělí větší kládu. Druhý skončil Michal Hrubý, kterého v ve druhé kole opakovanou jízdou překvapivě sesekal Jirka Hýža. Ten se tímto výkonem vytáhl pro bronz z pátého místa po prvním kole. Ten naopak neudržel Jira Outrata, který v druhé jízdě spadl (obrazně i fyzicky) z pódia pro bramborovou placku. Na pátém místě pak finišoval Ivoš Koulenda Sláma.

Zimní část SKI Regatty je tedy za námi a je nutno poděkovat pořadatelům, především Martinu Plecitému, Jirkovi Outratovi a Pavlu Fröhlichovi, za její perfektní organizaci. S odstupem času můžeme říct, že se to opět povedlo, škoda jen, že se nedostavily některé avizované akvizice a že nedošlo k některým dlouho očekávaným soubojům, jako např. Babrda vs. Baban. Jachtařská část se jede o víkendu 16.-17. dubna na Máchově jezeře v rámci Ceny Roudnice, a proto nezbývá, než Vás na ní srdečně pozvat.

Tady jsou Výsledky v excelu.

Vítěz v akci (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Martin Šilhavý)

Srocení kolem výsledků (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Martin Šilhavý)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5