Pálavská regata Home Credit 2005

2005-05-11, Cintl Václav, jr.
0
0

Na Nových Mlýnech se jel druhý závod Českého poháru, poprvé v rámci Pálavské regaty. A byla to premiéra vskutku vydařená. Začínalo se již v pátek a větrné podmínky byly vynikající. Svěží vítr 6-8 m/s, nárazy 10-12 m/s. Ve svižném tempu bez zbytečných prostojů se odjeli čtyři rozjížďky, v nichž si suverénně počínal Michal Hrubý a pouze ve čtvrté jízdě se musel sklonit před uměním Jirky Hýži. Ten po prvním dnu figuroval na druhém místě a třetí v pořadí byl Michael Gubi z Rakouska.

Večer proběhla konzumace grilovaného selete, které se připravovalo pod pečlivým dohledem Rolfa Lidaříka. Všichni byli ze závodu značně unaveni, a tak na večerní paření neměl nikdo sílu a šlo se brzo spát.

V sobotu od rána foukal ještě silnější vítr, a tak hodně borců přezbrojilo na bouřkové plachty. To se jim však následně nevyplatilo, neb vítr během dne uvadal a poslední rozjížďku značně, stručně řečeno, dehonestoval. V ní pak nástrahy přírody psychicky nevydržel Michal Hrubý a odstoupil z ní. Opět se odjeli čtyři rozjížďky, které na prvních třech místech změnu nepřinesly. Za zmínku stojí dvě druhá místa juniora Tomáše Viky, třetí místo dalšího juniora Honzy Čajčíka a dvě penalty pro brněnské kalósky Rudu L. a Ivoše S.

Večerní kulturní program rockové skupiny Fireballs ve spojení s hokejovým mačem proti Slovensku na plátně byl podle informací velice vydařený. Finaři měli i dva zástupce přímo v hale, kteří svými hlasivkami dotlačili naše borce ke krásnému vítězství 5:1

V neděli ráno se některým nevstávolo lehce, když slyšeli mlácení spouští a cítili kývání aut v silném orkánu. Pohled na hladinu byl fascinující, jedna labuž vedle druhé.Vítr s nárazy přes 15 metrů. Po váhání komise se startem se nakonec k poslední jízdě vydalo Sedm statečných, které ostatní obdivně pozorovali z pohodlných postů na kose. A tady jmenovitě, všichni co vyjeli, zaslouží uznaní : Michal Hrubý a Ruda Lidařík, kteří v těchto podmínkách závodí standardně, Martin Šilhavý, který už měl téměř sbaleno, ale nakonec neodolal, Jirka Outrata a Jarda Tomek, měli bychom se stydět my mladší, no a junioři Tomáš Vika a Honza Čajčík zaslouží úplné absolutorium.

Ve větrné řeči pak rozdílem třídy vyhrál Michal Hrubý, v souboji o druhé místo byl lepší Ruda Lidařík Martina Šilhavého a se tím posunul na bronzový stupínek v celkovém hodnocení, posledním kdo dokončil byl Jirka Outrata.. Druhý celkově zůstal nestartující Jirka Hýža. Z celkového pohledu nelze závody hodnotit jinak než pozitivně a dobrá organizace závodu na vodě a příznivé povětrnostní podmínky tomu dodaly vysoký sportovní kredit. Doufejme, že budeme jako třída přizváni i na další ročník tohoto závodu. Pořadatelům patří poděkování a gratulace k vydařenému závodu po organizační a společenské stránce!

V celkovém hodnocení poháru pořadí na prvních třech místech kopíruje výsledky z Mlýnů. Série pokračuje Frymburským pohárem v Lipně na Kovářově druhý červnový víkend v pohostinném klubu Miloše Lázničky. Doufám proto, že letos se k němu konečně sejde i důstojně početné pole, neb pořadatelé jsou k nám vždy velmi vstřícní. Takže nashle za měsíc na Lipně!

Výsledky

Pořadí Poháru ČR

Vítěz závodu Michal Hrubý (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz)

Druhý v pořadí Jirka Hýža (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz)

Junior Tomáš Vika (CZE 52) a matador Martin Šilhavý (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5