Junioři opanovali Memoriál Bruno Hámy

2005-05-25, Cintl Václav, jr.
0
0
Na Máchově jezeře pokračovala Mácháčská liga Memoriálem Bruno Hámy za pořadatelství YC Doksy. Na startu se sešlo 10 lodí, což byla vzhledem k probíhajícímu veteránskému Gold Cupu slušná účast. V sobotu od rána vál střední vítr, který však během dne slábnul, až odpoledne umřel úplně a v neděli se už nevzpamatoval. V těchto podmínkách se podařily odjet dvě rozjížďky.

Hned při té první se několik finařů zapomnělo ve Splavech u stánku a rychlý start v podání dokské komise je vystavil do pozice marně stíhajících hladových psů. O první místo si to rozdali junioři, kteří byli na startu včas (a tak to má být), když úspěšnější byl Honza Čajčík Tomáše Viky. Třetí dorazil po těsném souboji Karel Čajčík před Vencou Cintlem ml. Na druhou rozjížďku se čekalo v cíli asi hodinu, a to už větru evidentně docházely síly. Klasický motavý vítr z dokské zátoky úřadoval i tentokrát, takže se na čele vystřídali Alan Lorenz, Tomáš Kramář a ve finále Tomáš Vika, který prvenství uhájil až do cíle. Druhý finišoval Honza Čajčík a třetí Tomáš Kramář.

Jeden závodník rozmary počasí nevydržel a v průběhu rozjížďky odstoupil a jel na břeh, kam jej zkušenější závodníci následovali ihned po dojetí cílem. Komise a pár vytrvalců ještě čekali na start třetí rozjížďky, leč marně. Jednou, přeci jen magická přitažlivost stánku slavila úspěch :). V neděli, jak již bylo výše zmíněno, slovy rybáře ani záběr, a tak karty rozdané po sobotě nakonec platily definitivně. Vítězem Tomáš Vika, druhý Honza Čajčík a třetí Venca Cintl ml. Mácháčská liga pokračuje o víkendu Sdruženým krajským přeborem, na který Vás srdečně zvu. Kompletní výsledky se ke mě prozatím nedostali, tak se je pokusím publikovat společně s výsledky přeborů.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3