Povedený Frymburský pohár

2005-06-14, Cintl Václav, jr.
0
0

Druhý červnový víkend přivítala marína Kovářov již potřetí finařskou třídu na Frymburském poháru, a ta se jí konečně revanžovala důstojnou účastí. Cestu na start si v chladném a zamračeném počasí našlo 18 borců. Sychravé počasí však více něž kompenzovalo vřelé a pohostinné přijetí pořádajícího klubu. Hned po příjezdu dostal každý závodník držkovou (rozuměj vynikající polívku, nikoliv vyhubování :) na uvítanou a na zahřátí.

Páteční večer se odehrál v postupném přijíždění závodníků a jejich kumulaci v hostinci na Kovárně v přátelském popíjení a klábosení. Studené sobotní ráno probralo všechny závodníky pěkně zostra a po slavnostním nástupu se vyrazilo na vodu s vyhlídkou absolvování 4 rozjížděk nonstop. Vítr nakonec předčil předpověď a umožnil odjet všechny 4 plánované jízdy.

Po nich se na čele usadil dle očekávání Michal Hrubý i přes předčasný start ve třetí jízdě, druhý byl s dvoubodovým odstupem Ruda Lidařík a s dalším dvoubodovým odstupem hned čtyři 4 borci v pořadí Martin Plecitý, Jirka Hýža, Jirka Outrata a Roman Babický. Na večer připravili manželé Lázničkovi velkolepé opékání stejků včetně různých salátů, až již zeleninových, tak těstovinových, po kterých se jen zaprášilo. Bylo to opravdu vynikající. Poté se skupina vydala opět na Kovárnu, kde tentokráte probíhal kulturní večer zpěvu za doprovodu kytary a slivovice.

V neděli se odjela dle plánu jedna rozjížďka v nepříliš silném větru, která silně zamíchala pořadím i nervy některých účastníků. Skoro po celou dobu se na špici držela trojice Baban, Plecitka a Hrubas, a byl to především souboj mezi prvními dvěma jmenovanými o celkové druhé místo. Tento napínavý souboj v posledních metrech pro sebe rozhodl Baban a tak se rekrutovalo následující pořadí: zlato Michal H., stříbro Roman B. a bronz Martin Pl. Na závěr bych chtě říci, že se závod velmi vydařil, a to díky vstřícnému a obětavému přístupu pořádajícího oddílu, především manželů Lázničkových, dále též vnímavým a komunikativním rozhodčím. Proto doufám, že se zde v příštím roce opět v hojném počtu sejdeme! Takže za rok ahoj!

Výsledky

Pořadí Poháru ČR

Michal Hrubý při "full-hikingu"
(zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Pavel Muroň)

Závodní pole na stoupačku, vpředu Ruda Lidařík
(zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Pavel Muroň)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5