Mácháčská liga - Přebor kraje a Baban Cup II

2005-06-15, Cintl Václav, jr.
0
0
Na přelomu května a června se uskutečnily na Máchově další dva závody započítavané do Mácháčské ligy. Nejprve se jel Sdruženy přebor ústeckého a libereckého kraje, který pořádal YC Doksy. Na startu se sešlo 8 lodí, a přes mizernou předpověď se přeci jen v sobotu odjely tři rozjížďky. V nich se o vítězství sekali Venca Cintl ml. s Romanem Babickým. Prvně jmenovaný se po sobotě usadil na špici pořadí následovaný Babanem a třetím Tomášem Kramářem.

Druhý den se i přes náznaky větru nevyjelo na vodu a tak mohl Vendelín slavit obhájený titul přeborníka oblasti. Vítězství jej též na chvíli katapultovalo do čela Mácháčské ligy. Toto vedení vydrželo pouhých 14 dní, tedy přesně do dalšího závodu, kterým byl Baban Cup II pořádaný Jachtklubem Česká Lípa.

Na startu se sešlo 14 lodí, což byla překvapivě dobrá účast, neboť v té době bojovalo několik finařů v Chorvatsku na San Pellegrinu. Co jsem měl možnost slyžet, tak se závody velmi povedly. Odjely se během obou dní čtyři rozjížďky za středního až silného větru (někteří závodníci se i koupali) a až do poslední jízdy bojovali tři finaři o celkové vítězství. Z toho se nakonec radoval Roman Babický před Jirkou Outratou a Ivanem Ramešem. Vítězství vrátilo Babana zpět do čela Mácháčské ligy, na třetí místo se vyhoupl Ivan Ramiréz.

Tímto bych Vás chtěl všechny ze nejsrdečněji pozvat na další závod na Máchově jezeře Baban Cup III, který se koná již tento víkend (18. - 19.6.). Je to možná na delší dobu poslední závod na tomto rybníce, neb podle zpráv z různých zdrojů to vypadá, že se bude Máchovo jezero od půlky srpna vypouštět a bagrovat, a termín opětovného umožnění závodů je v nedohlednu. Přijeďte se tedy v co největším počtu rozloučit s tímto leckdy záludným, přesto krásným jachtařským revírem.

Výsledky Sdruženého krajského přeboru

Výsledky Baban Cupu II

Tabulka Mácháčské ligy

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5