Baban Cup III s příchutí srnčího guláše

2005-06-24, Cintl Václav, jr.
0
0
Minulý víkend se na Máchově jezeře uskutečnily překrásné závody nesoucí název Baban Cup III. Předpověď na teletextu i na Windguru předurčovala tuto regatu k odjetí rozjížděk tak max. u stánku či nočních ve Sklípku, ale zmýlená neplatí. V sobotu hned od rána za to vítr řádně bral a i přes přání některých, nepolevoval. A tak se v poledne vydala flotila 12 lofí (teda jedna s hodinovým zpožděním) k odjetí tří rozjížděk nonstop.

Foukal střední vítr 5-8 m/s s nárazy přes deset metrů (max. asi 15 m/s), který prověřil fyzickou připravenost každého závodníka. V první rozjížďce se na čele usadil Baban následován Martinem Šilhavým a Václavem Cintlem sen., který se celou dobu propracovával dopředu. Rozjížďka se nakonec rýsovala k jeho vítězství, když byl Baban ztracen na křídle u pláže. A však duch Karla Hynka vyslyšel jeho volání a podpořil jeho křídlo mocným poryvem, který zamíchal pořadím. Z těsného vítězství se radoval nakonec Martin Šilhavý před Babanem a třetí místo s hořkým nádechem zbylo na mezi dvěma křídly bezmocně sevřeného Václav Cintla sen.

Druhá rozjížďka měla téměř obdobný průběh. O první místo se sekali Ivan Rameš s Vencou Cintlem ml., aby jim nakonec vítězství ze stejného křídla s pomocí dalšího darovaného poryvu vyfouk Baban. To už zřejmě nebyla náhoda.Ve třetí rozjížďce se o vítězství sekali Venca Cintl ml. s Babanem, když opět těsně triumfoval druhý jmenovaný. Toto pořadí platilo i v celkovém po sobotě, na třetím místě se pak vyhříval Ivan Rameš . Pro úplnost dodejme, že ve třetí jízdě jako třetí finišoval Jirka Outrata, který si jízdu předtím "okořenil" řádnou koupelí stejně tak jako místí borec Alan Lorenz.

Sobota se zkrátka vyvedla. Počasí pro jachtaře ideální: sluníčko, teplo a silný vítr. K tomu ještě vynikající srnčí guláš z kuchyně nimroda Babana, který někteří závodníci zakusili i několikrát za den. Večerní pohodový společenský program jenom dokreslil tento nádherný den.

V neděli foukalo už o poznání méně a některým závodníkům se již na vodu příliš nechtělo. I komse váhala. Nakonec opět před polednem se na vodu poroučeli všichni a odkroutili zde jednu rozjížďku v slabém proměnlivém větru. Tu po zkrácení vyhrál Venca Cintl ml. před Babanem a Jirkou Outratou, kterého to vytáhlo i na bronzový plac celkově. Poté se demokratickým hlasováním rozhodlo o návratu na břeh a ukončení závodu. Po návratu následoval opět srnčí guláš a hned na to slavnostní vyhlášení výsledků. Co dodat. Snad jen to, kdo tentokráte nepřijel, tak opravdu zaváhal a ještě jedna pozitivní zpráva. Letos by se Mácháč přeci jen vypouštět neměl a tak nás na něm čekají ještě dva podziní závody, a sice Cena Roudnice a Baban Cup I, na které Vás tímto srdečně zvu.

Výsledky

Tabulka Mácháčské ligy

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5