Češi zabodovali ve Warnemünde

2005-07-18, Cintl Václav, jr.
0
0
Dvoučlenná výprava finařů z českolipského jachtklubu ve složení Roman Babický a Venca Cintl ml. se vydala ve druhém srpnovém týdnu na tradiční regatu Warnemünder Woche, která se letos jela již po 68. Na startu se sešla slušná konkurence 34 finařů z 6ti zemí včetně dvou olympioniků z Athén - Rusa Vladimira Kutskicha a Němce Michaela Fellmanna.
Tito dva si to také rozdali o celkové prvenství, které nakonec suverénně získal Rus. Za těmito dvěma si nenápadně pro životní úspěch dojel Venca Cintl, který si vyrovnanými výkony vyjel skvělé třetí místo, ačkoli ani v jedné rozjížďce se na pomyslné stupně neprobojoval. Úspěch českých barev podtrhl sedmým místem Baban.

Ve Warnemünde panovali letos mírné podmínky, když první den foukal slabší střední vítr o síle 5 m/s. Druhý den trochu přidusalo a vítr postupně zesílil až na nějakých 12 m/s a jezdilo se na dvoumetrových vlnách¨, avšak poslední den foukal opět střední vítr, zpočátku okolo šesti metrů, avšak postupně vadnul až na nějaké 2 metry.

Tyto podmínky našim borcům vyhovovali, specielně Vendelínovi, a byly k vidění hodně vpředu. Baban měl skvělé starty a první stoupačky a na jedničce točil vždy do sedmého místa, třikrát dokonce do třetího, Venca zas se prodíral dopředu především při dlouhých zaďácích. Celkově se dá říci, že Češi byli na této regatě hodně viděl a udělali našemu jachtingu dobrou reklamu.

Výsledky
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5