Telegraficky: Schwielochsee - Intervela - IDM

2005-08-01, Cintl Václav, jr.
0
0
Stejný víkend, jako se konalo Warnemünde Woche, se jelo na jezeře Schwielochsee tradiční Otevřené mistrovství Braniborska. Závodní pole bylo i tentokráte s českou účastí, byť jen v podobě jednoho finaře, Ivana Rameše. Ten po sobotním flautovém dni ovládl v neděli všechny tři jízdy. S pocitem vítěze dorazil na břeh, o to větší však bylo jeho rozčarování, když se z výsledkové listiny dozvěděl, že je diskvalifikován z druhé rojížďky za porušení pravidla 42. To v sumě znamenalo pád až na osmé místo z 25ti startujících.

V následujícím týdnu se jel na italském jezeře Lago di Garda Již 55tý ročník Intervely. Na startu se sešlo sice jen 19 lodí, za to polovina patřila ke světové špičce (na startu byl i čerstvý veteránský světový šampion Silvio Santoni). Z vítězství se radoval španěl Rafael Trujillo před Chorvaty Misurou a Kuretem. V závodním poli se neztratil ani český junior Tomáš Vika, který při svém debutu uzavíral první desítku.

Předposlední červencový víkend se na Steinhuder Mehr konalo Mezinárodní Mistrovství Německa, čili IDM 2005. Na startu se sešlo 82 lodí ze čtyř zemí. Češi v závodním poli tentokráte chyběli. Z šestého titulu se radoval Michael Fellmann, který si získal náskok ve třech větrných rozjížďkách, ve zbývajících třech pak mocně stahoval celkově druhý Dirk Löwe. Třetí skončil Holanďan Stefan de Vries.

Offene Brandenburgische Meisterschaft

55° Intervela

Internationale Deutsche Meisterschaft 2005

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5