Veletržní regata

2005-08-16, Hýža Jiří
0
0
Veletržní regata jako historicky jeden z největších pravidelně pořádaných závodů na brněnské přehradě se uskutečnil minulý víkend, přičemž její součástí byla malá soukromá oslava svatby presidenta ALT Finn. Tedy moje svatba!!!

Do závodu jsem vstupoval jako jednoznačný papírový favorit vzhledem k neúčasti několika závodníků, kteří dali přednost Mistrovství v LT STAR nebo závodům na Sečské přehradě. Z přespolních dorazili Martin Šilhavý, Jarda Tomek a Vlastík Valouch. Když k nim připočteme účast pěti brněnských odchovanců, na start se postavilo slušných 8 závodníků. Finnařské znalosti si po dlouhé odmlce oprášili i takoví jezdci jako Martin Pospíšil a Petr Krásný. Oba v průběhu závodu několikrát zazářili a naznačili, že na příštím závodě na brněnské přehradě, kterým bude Veteran Cup, budou patřit k černým koním kvalitně obsazeného startovního pole. Předpremiéru Veteran Cupu si odbyl také Ivo Sláma a zkušeným veteránem si dovolím nazvat i Petra Audyho, který již jeden závod veteránů absolvoval.

Předpověď počasí naznačila, že co se neodjede v sobotu to se v neděli už nedožene. Proto 5 rozjížděk odjetých v sobotu za celkem příznivých podmínek určilo konečné pořadí i v hodnocení celého závodu. Celkem s přehledem bez větších potíží jsem vyhrál první tři rozjížďky. Na druhém a třetím místě se pak vystřídali skvěle jezdící MaPos s Martinem Šilhavým. Průběh čtvrté rozjížďky byl zcela odlišný od předchozích tří. První návětrnou bóji točil v čele před Ivošem Slámou a MaPosem hrdina dne Petr Krásný, který po neuvěřitelných 10ti letech oprášil svůj mahagonový nábytek (nádherná loď od známého výrobce pana Postla) a nakonec uhájil přede mnou třetí místo. Vyhrál MaPos před Ivošem Slámou.

Poslední rozjížďku jsem neponechal nic náhodě a ujal se vedení, které jsem druhé křižování poměrně zvýšil. Na to co se dělo pak bych nejraději co nejdříve zapomenul. Při následném karuselu jsem chtěl pomoci vylovit ztracené kormidlo jednoho závodníka LT Evropa, který se motal v dráze jako h.... pod splavem když v té chvíli se vítr zvednul na celkem slušných 10m/s a výlovní manévr jsem neustál a skončil dnem vzhůru. Když se mě podařilo otočit loď opět do závodní polohy všichni již najížděli do posledního kola. Rozhodl jsem se proto nepokračovat a jel závod sledovat ze břehu. Silný vítr nejvíce vyhovoval do té doby ne příliš výraznému Jardovi Tomkovi, který si dojel pro vítězství v poslední rozjížďce. Za to mu děkuji, protože pokud by vyhrál MaPos zcela jistě by mě připravil i o vítězství v závodě!

Následný večírek už si všichni naplno užívali u soudku 12 st. piva a grilovaných vepřových plátků. S přáním větší účasti do příštích let děkuji všem účastníkům, hlavně těm co vážili tak dalekou cestu do Brna!!

Váš president, Jirka Hýža

Pořadí:

  1. Jiří Hýža
  2. Martin Pospíšil
  3. Martin Šilhavý
  4. Ivo Sláma
  5. Petr Krásný
  6. Jaroslav Tomek
  7. Vlastimil Valouch
  8. Petr Audy
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5