Mistrovství Evropy 2005

2005-08-16, Cintl Václav, jr.
0
0
Minulý týden se ve švédském Kalmaru uskutečnilo Mistrovství Evropy třídy Finn. Na startu se sešlo 73 závodníků nejen z Evropy, ale i ze zámoří. Svůj další titul do své bohaté sbírky přidal zcela suverénně fenomenální jachtař Ben Ainslie z Velké Británie. Prvních pět rozjížděk vyhrál a pak už si s přehledem vítězství pohlídal. Na druhém místě zabodoval Novozélanďan Dan Slater, který letos vlítl do finařké klase jako raketa . Na třetím místě skončil i nám v Čechách dobře známý Gašper Vinčec ze Slovinska.
Regaty se zúčastnili i tři čeští reprezentanti. Nejlépe se vedlo Michaelu Maierovi, který obsadil 15. místo, když zazářil v páté rozjížďce 3. místem. Michal Hrubý se, po slibném začátku, kdy se pohyboval na začátku druhé desítky, trochu propadl na 20. místo, které je jeho nejlepším za poslední 4 roky. Ani Ruda Lidařík 39. místem nezklamal a 17. místo v páté rozjížďce dává naději na další růst formy.
Mezi juniory zvítězil Chorvat Ivan Kjakovič Gažpic (celkově 12.) před Zachem Raileyem (USA, 16.) a Norbertem Wilandtem (POL, 30.)

Výsledky

Michal Hrubý se schovává za vlnou (zdroj: www.eurofinn2005.org)


Suvérén tohoto závodu Ben Ainslie (zdroj: www.eurofinn2005.org)


Medailisté: zleva Vinčec Gašper, Ben Ainslie a Dan Slater (zdroj: www.eurofinn2005.org)


Juniorští medailisté: zleva Kljakovič Gažpic, Railey a Wilandt (zdroj: www.eurofinn2005.org)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3