Cena YC Tušimice - pohárový závod

2005-09-20, Cintl Václav, jr.
0
0

V novém termínu se na Nechranicích jel předposlední pohárový závod sezóny. A posun termínu se vyplatil, neb v tom původním, který byl o týden dříve se zde nepodařilo odjet ani rozjížďku. To tentokráte nehrozilo, neb již od chladného rána vítr mocně dul a čeřil hladinu této severočeské přehrady. Na startu se sešlo solidních 17 lodí včetně Michaela Maiera, který se původně měl účastnit Gold Cupu v Moskvě.

Ten byl také největším favoritem závodu. V první jízdě však ve větru, který často měnil výrazně směr, od začátku kraloval Jirka Hýža a svůj náskok uhájil až do cíle před mocně finišujícím Michalem. Třetí dojel Jirka Outrata. V druhé jízdě již neponechal Michal nic náhodě a zvítězil před Jirkou H. a Jitkou O.

Ve třetí jízdě byli pro předčasný start diskvalifikování dva hříšníci Jirka H. a Venca Cintl ml., a tak připadlo třetí místo Ivanu Ramešovi. Pro vítězství si bez obtíží dojel Michal a záda mu kryl Jiřík Outrata. V poslední sobotní rozjížďce, kdy si již někteří závodníci sahali na dno svých sil, zvítězil opět Michal před Jirkou H. a Vencou Cintlem ml. Pořadí na prvních třech místech bylo ložené: první Michal, druhý Véna Hýža a třetí Jirka Outrata. Rozdíly byly mezi závodníky takové, že neslibovaly příliš změn po plánovaných dvou nedělních rozjížďkách.

Ty se nakonec neuskutečnily, neb vítr sice vanul již od rána, ale byl směrově velmi nestálý. Nakonec se krátce po poledni odkroutila alespoň jedna rozjížďka, která na pořadí na prvních místech nic nezměnila. Na závěr bych chtěl poděkovat pořadatelům za vydařený závod, a doufám, že se zde za rok, a snad i ve větším počtu, opět sejdeme!

Výsledky

Pořadí Poháru ČR

Stupně vítězů - zleva Jirka H., Michael M. a Jirka O. (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Alan Lorenz)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5