Povedená Zlatá sekyrka

2005-10-05, Cintl Václav, jr.
0
0
Na Máchově jezeře se jel předposlední závod sezóny, Zlatá sekyrka, pořádaný YC Roudnice. Protože se v ten samý termín konal závod na Gardě a ani předpověď počasí nebyla příznivá, sešlo se na startu jen 8 pravověrných. Počasí ale nakonec přálo více než dosti.
V sobotu ráno sice mlha a bezvětří neslibovaly den jachtingu zaslíbený, ale během dopoledne se začlo vše obracet k lepšímu. Zvedající se vítr odvál mlhu a pozval finaře na jezero. Mezi nimi byl i po vážných zdravotních problémech navrátivší se Baban a v prosluněném dni zažil vydařený comeback. Ve všech čtyřech rozjížďkách točil první bojku jako první. Tři jízdy se neubránil stíhací jízdě Venci Cintla ml., ale tu čtvrtou si již první stoupačku vybudoval takový náskok, že o jeho vítězství nebylo pochyb.
Celý den vál svěží vítr 4-8 m/s a bezchybná organizace závodu zajistila jeho rychlý průběh. Po sobotě vedl Venca před Babanem a Ivanem Ramešem s dvoubodovými odstupy. Za nimi se odehrávaly ještě vyrovnanější závody v, jak to Alan nazval, "stříbrné skupině", mezi Václavem Cintlem sen. (po sobotě 4.), Tomášem Kramářem (5.) a Alanem Lorenzem (6.). Mezi nimi byly pouze bodové rozestupy a pořadí se měnilo po každé rozjížďce.
V neděli se ukázala prozřetelnost komise se zařazením čtvrté sobotní rozjížďky. Počasí naprosto kontrastovalo s tím sobotním, od rána lilo a bylo bezvětří. A tak už v jedenáct hodin proběhlo slavnostní vyhlášení vydařeného závodu. Tento víkend se koná poslední závod sezóny, na který Vás tímto jménem pořadatelů srdečně zvu. Určitě přijeďte bude to stát zato. Měla by proběhnout nějaká grilovačka, Babanův vyhlášený guláš z divočáka a i ten freibierek na zapití. A také jde o poslední příležitost, jak vylepšit své postavení v Mácháčské lize. Takže dorazte, těšíme se na Vás

Výsledky
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5