Zakončení sezóny na Máchově jezeře přálo počasí

2005-10-13, Cintl Václav, jr.
0
0
Na Máchově jezeře se loučili finaři se sezónou přeloženým závodem Baban Cup I. A loučení to bylo vskutku povedené, k čemuž přispělo ideální jachtařské počasí. Předpověď slibovala slunečno, teplo a větrno, a to se vše naplnilo měrou vrchovatou počasí. V sobotu již od rána foukal čerstvý vítr, a tak byl start přesně ve dvanáct podle plánu.
V silném větru 5-10 m/s, s nárazy až 15 m/s, se odjely tři rozjížďky. Všem třem dominoval Jirka Outrata, který je vyhrával suverénně a jezdil jak za mlada. Druhý, krom první rozjížďky jezdil, Baban a byl druhý i po sobotě. Ivan Rameš začal slibně dvojkou a trojkou, ve třetí dokonce vedl, ale neustál zaďák na karusel a vzdal. To napomohlo ke třetímu místu trápícímu se Václavu Cintlu ml. Během soboty se poroučeli do vody téměř všichni, včetně chronických nekoupačů, jako je Standa Broul.
Všichni toho měli po sobotě plné zuby, ale balzámem na zmožená těla bylo posezení u piva a rožnícího se čuníka. Nedočkaví jedlíci si mohli zakousnout i výborného kančího guláše z produkce Mirky Babické. Po nasycení došlo i na kořalku a šlo se fandit fotbalu, ale všichni víme, jak to dopadlo.
V neděli vítr trochu zeslábl, přesto se nárazy opět dostaly nad deset metrů. Jirka svými výsledky trochu zdramatizoval boj v Baban Cupu, a první nedělní rozjížďka byla především sobojem o celkové vítězství v této minisérii mezi Baban a Jirkou. Nakonec se z vítězství v rozjížďce i v sérii radoval Baban, který za sebou těsně dovezl Jirku.
Poslední rozjížďka už řešila jen souboj o třetí místo v závodě mezi Vencou Cintlem ml. a Ivanem Ramirézem, když uspěl prvně jmenovaný. Jirka završil fantastický závod vítězstvím v poslední jízdě a korunoval tak svůj vyjímečný víkend.
Závody byly vydařenou tečkou za uplynoulou sezónou a už se všichni těšíme na tu příští. Doufejme, že se budeme na závodech nejen na Mácháči scházet ještě ve vyšším počtu. Pro úplnost je nutno dodat, že třetí místo v sérii Baban Cupu obsadil Ivan R. a v Mácháčské lize obhájil Babánio před Vencou a na třetí místo se díky tomuto závodu vyšvihl Jirka. Slavnostní vyhlášení proběhne jako tradičně v rámci zimní části SKI Regaty ve Vítkovicích. Bližší informace nejen o ní se dozvíte na našich stránkách, proto nám zachovávejte přízeň.

Výsledky
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5