Pohárové finále na Velkém Dářku

2002-10-01, Cintl Václav, jr.
0
0

Poslední zářijový víkend proběhl na Velkém Dářku taktéž poslední pohárový závod třídy Finn, a to tradiční štít města Pardubic. Předpověď slibovala na sobotu slušný vítr, ale též řádnou zimu, což zřejmě odradilo spoustu finařů a tak závody proběhly v takřka komorní atmosféře.

Závodů se zůčastnilo pouhých 13 finařů, což vskutku není mnoho. štít sliboval těsný souboj o konečné třetí místo v hodnocení poháru mezi Jirkou Outratou a mácháčskými borci Babanem a Vencou Cintlem ml. Ranní dvě rozjížďky za středně silného větru (4 - 8 m/s) probíhali v režii finařů z Jachtklubu Česká Lípa, když první rozjížďku vyhrál Vendelín C. po lítém boji před Jirkou Outratou, a druhou pak Baban před svým oddílovým kolegou. V té chvíli vše nasvědčovalo tomu, že třetí místo připadne Máchovu jezeru.

Ovšem odpoledne s ubývající oblačností a slábnoucím větrem se pomalu rozplývaly naděje jezdců ze severních čech a Jirka Outrata se vyrovnanými výkony prosadil do čela závodu a pevně se usadil na třetí pohárové místo. Předpověď na neděli naznačovala, že sobotní výsledky budou patrně definitivní, což se následně potvrdilo.

Celkovým vítězem závodu se tak stal Jirka Outrata před Vencou Cintlem ml. a Rudou Lidaříkem. V celkovém poháru zvítězil Michal Hrubý (t.č. na Mistrovství Slovinska), před Rudou Lidaříkem a Jirkou Outratou. Všem jmenovaným jménem Webmasterů gratuluji.

Co se týče společenské stránky, tak vše probíhalo v poklidu ve vytopené klubovně  s barem, který byl slušně zásoben jak pitím, tak i jídlem. Probíhaly diskuze o poháru na příští rok i o stavu jachtingu u nás vůbec. Taktéž proběhlo několik prestižních karetních klání v sedmě.

Výsledky

Celkové pořadí poháru

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5